Informatiehuishouding op orde2021-09-07T13:46:37+02:00

INFORMATIEHUISHOUDING OP ORDE

Aan de slag met Open op Orde

Is de informatiehuishouding van jouw overheidsorganisatie op orde? Te vaak onderschatten overheidsmedewerkers wat er komt kijken bij het goed opslaan, beheren en verstrekken van informatie. En dat terwijl informatiehuishouding op orde essentieel is voor de taken die je als overheidsorganisatie uitvoert.

Informatiehuishouding is een belangrijk middel dat ambtenaren helpt om efficiënt aan Nederland te werken. Om die informatiehuishouding te verbeteren en transparanter te maken, heeft de rijksoverheid in april 2021 het actieplan Open op Orde gelanceerd. De acties in dit plan hebben tot doel om binnen twee jaar eerst de meest urgente knelpunten aan te pakken. Daarna volgt een programma om de informatiehuishouding structureel en blijvend in de volle breedte te verbeteren.

Hulp nodig bij het verbeteren van jouw informatiehuishouding?

Ga jij voor jouw organisatie met het actieplan aan de slag? Dan kun je wel wat specialistische hulp gebruiken. Wij zijn BECIS | DIOR, hét adviesbureau en opleidingsinstituut op het gebied van informatiemanagement. Door jou te helpen met het aanpakken van alle thema’s uit actieplan Open op Orde, zorgen we er samen voor dat jouw organisatie aan de wettelijke verplichtingen voldoet. Op een manier die écht werkt.

Neem contact op

De 4 thema’s uit het actieplan Open op Orde

1. investeren in de informatieprofessional en medewerkers

2. meer inzicht in hoeveel en welke informatie de rijksoverheid heeft (werkprocessen verbeteren)

3. betere en gebruiksvriendelijker informatiesystemen

4. sturing en handhaving.

Moeten wordt willen: zo helpen we jou

Informatiehuishouding draait niet alleen om systemen, maar vooral ook om mensen. Daarom ondersteunen we jouw organisatie op twee manieren: enerzijds bij de concrete benodigde werkzaamheden, anderzijds door jou en je collega’s te leren door een andere bril naar je werk te kijken. Onze ervaring is dat veel organisaties verandering zien als iets wat van buitenaf is opgelegd. Door dit ‘moeten veranderen’ te transformeren in ‘willen veranderen’, inspireren en motiveren we jullie om je werk anders te willen doen.

Wij bieden hiervoor een volledige dienstverlening die helemaal aansluit bij jouw situatie. Onze adviseurs adviseren en ondersteunen je bij de (her)inrichting van de informatieprocessen en informatiesystemen en denken mee over sturing en handhaving. Onze opleidingen, trainingen en e-learnings stomen jouw medewerkers klaar om zelf aan de slag te gaan.

Waarom samenwerken met BECIS | DIOR?

  • We hebben alles onder één dak: ervaring, kennis, mensen, gecertificeerde opleidingen en innovatieve middelen, zoals e-learnings en serious games. 
  • Met onze standaardaanpak voor gebruikersadoptie zetten we vanaf het begin nadrukkelijk de gebruiker centraal en nemen we die mee in het proces. 
  • We zijn gespecialiseerd in de cultuur- en gedragskant en kijken dus verder dan de techniek. 
  • Onze integrale aanpak, die werkt op basis van kennis en ervaring, vertalen we naar jouw situatie. 
  • We maken onszelf overbodig: onze informatieprofessionals helpen bij het opzetten van de structuur en onze opleidingen stomen jouw medewerkers klaar voor hun nieuwe rol. 
Heb je vragen? Wij beantwoorden ze graag

BECIS | DIOR heeft voor ons  twee e-learnings over het onderwerp actieve openbaarmaking ontwikkeld. Daarbij hebben we zelf een voorzet gedaan en informatiebronnen gedeeld voor de inhoud. BECIS | DIOR heeft onze basis verder uitgewerkt tot een interactieve e-learning. Zeer positief daarbij was hoe BECIS | DIOR de vrij droge inhoud om kon vormen tot interessante en afwisselende leermodules, met uitklapteksten, video’s, opdrachten en een eindquiz. In het ontwikkelproces was het even zoeken naar de juiste planning waarin voldoende tijd was voor reviewrondes en overdracht naar de aanbieder/hostingpartij. Gelukkig was het team bij BECIS | DIOR hierin flexibel en hebben we samen een goede manier gevonden om met de vele reviewcommentaren om te gaan. Zo is het gelukt onze ambitieuze planning te halen. En over het resultaat hebben we van veel gebruikers positieve reacties gehad!

Aldus Marjan Dik en Carina Jacobi, senior projectadviseurs bij het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale informatiehuishouding (RDDI).

Sluit je aan bij BECIS | DIOR 

Wil jij werken voor interessante organisaties die wat betreft informatiehuishouding en digitaal werken voor grote uitdagingen staan? En wil jij een bijdrage leveren aan een efficiënter en mooier Nederland? Sluit je dan aan bij BECIS | DIOR. 

Bekijk onze vacatures en solliciteer! Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Wat kunnen wij voor jouw organisatie betekenen?

Lees hier wat wij vandaag de dag voor andere organisaties doen

2 juli 2021

23 juni 2021