Traineeship informatie- en verandermanagement2021-10-25T10:18:51+02:00

TRAINEESHIP

TRAINEESHIP INFORMATIE- EN VERANDERMANAGEMENT

Ben jij een young professional die zich helemaal thuis voelt in de digitale wereld van nu? En zie jij het als een kans om in deze wereld mens en techniek nog verder samen te brengen? Met andere woorden: ga jij graag aan de slag met het realiseren van verandering, waardoor je direct impact kunt maken in onze moderne samenleving? Dan is het traineeship informatie- en verandermanagement bij BECIS | DIOR misschien wel de beste start van jouw carrière. Hieronder vertellen we je graag waarom.

Het traineeship van BECIS | DIOR zorgt ervoor dat jij tijdens dit eenjarig programma zoveel mogelijk kennis opdoet van het vakgebied en tegelijkertijd kan groeien als professional. Wat wij precies bedoelen met groeien? Vallen, opstaan en weer een volgende sprong in de digitale wereld maken, net zolang totdat jij weet waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Je volgt het leertraject, samen met andere energieke young professionals, aan onze DIOR Academy.

Een mix van persoonlijke ontwikkeling, praktijkervaring en samenwerken

Het traineeship informatie- en verandermanagement bestaat uit drie pijlers: persoonlijke ontwikkeling, praktijkervaring opdoen en samenwerken. Gedurende het jaar dagen we je continu uit om het maximale uit jezelf te halen. Dit doen we door middel van training, intervisie en (on)gevraagde feedback. Je zult merken dat je hierdoor in hoog tempo doorgroeit naar een professionele informatieadviseur met actuele kennis en vaardigheden.

Zodra jij hebt besloten dat ons traineeship de beste start is van jouw carrière, verwelkomen wij jou graag binnen onze organisatie. Aan het begin van het traineeship gaan we met jou in gesprek en vertel je ons meer over de kennis die je al op zak hebt, wat je interesseert en wat je verder nog wilt leren. We stellen samen professionele doelen op, waar jij je het aankomende jaar op gaat richten. Vervolgens bekijken we met jou welke opdracht het beste past bij jouw leerdoelen en ambities.

Leuk die opdracht, maar wat ga ik dan precies doen? 

De overheid staat de komende jaren voor genoeg uitdagingen rondom digitalisering. Als adviseur vorm jij de verbindende kracht die de medewerkers op eigen wijze meeneemt in die verandering. Maar ook het voldoen aan belangrijke wet- en regelgeving, is voor veel overheidsorganisaties een belangrijke uitdaging. Denk aan de AVG, Omgevingswet en (binnenkort) de Woo. Het is aan jou de taak om dit nieuwe beleid succesvol te implementeren. Gelukkig weet jij als geen ander dat iedere opdracht vraagt om een unieke aanpak. Een succesvolle verandering komt namelijk alleen tot stand met een goed uitgedacht communicatieplan, training en coaching, waarbij je de gebruiker en zijn behoeften altijd vooropstelt.   

Direct aan de slag

Hebben we een opdracht gevonden die volledig aansluit bij wie jij bent en wat jij wilt leren? Dan ga je direct aan de slag met een actueel vraagstuk, bij één van onze opdrachtgevers. Voorbeelden van onze opdrachtgevers zijn: gemeente Den Haag, gemeente Amsterdam, Ministerie van economische zaken en klimaat, de Tweede Kamer, Universiteit van Amsterdam.

Solliciteer direct

Deze adviseurs hebben het afgelopen jaar het traineeship afgerond

Onze cultuur

“Ik zocht een plek waarin ik zowel persoonlijk als professioneel kan groeien om mezelf succesvol te kunnen ontwikkelen als young professional.” – Aldus Idil Warsame (inmiddels adviseur bij BECIS | DIOR).

Werken bij BECIS | DIOR betekent dat je ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen en te ontdekken waar je goed in bent. Doordat we veel investeren in opleiding, groei en kennisdeling, stimuleren we talent en creativiteit binnen onze organisatie. We inspireren elkaar voortdurend om vooruit te kijken en mee te denken. Dit zorgt ervoor dat we kritisch blijven en elkaar scherp houden. De cultuur binnen onze organisatie is kenmerkend voor wie we zijn en hoe we te werk gaan. Onze mensen dragen deze cultuur, ieder op zijn of haar eigen manier uit. 

Wil je meer weten over onze cultuurwaarden? Je vindt ze hier!

Het programma

Kick-Off

Het traineeship begint!

We maken kennis met elkaar op een feestelijke manier

Ik en de ander

Trainingen zoals:

Persoonlijke effectiviteit, aan het werk, communicatie en zelfinzicht

Verander-management

Trainingen zoals:

Verandermanagement, Lean en je behaalt je Lean Six Sigma Orange belt

Adviseren

Trainingen zoals:

Adviesvaardigheden, rollenspellen en simulatie. + de Atelierdag 

Implementeren

Trainingen zoals:

Projectmatig creëren, faciliteren van verandering, Lean technieken

Leidinggeven aan je toekomst

Trainingen zoals:

Reflectie en persoonlijk leiderschap

Selling Consultancy

Trainingen zoals:

Jouw persoonlijke meerwaarde ontdekken

Conflict hantering

Trainingen zoals:

Omgaan met weerstand en oefenen met trainingsacteur. +Schitteren en Scoren