DIOR ACADEMY

DIOR Academy is al ruim 30 jaar een opleidingsinstituut voor medewerkers die werkzaam zijn in het vakgebied informatiebeheer- en management. DIOR biedt verschillende (online) opleidingen, leergangen, workshops en traineeships aan, om informatiemanagement in organisaties naar een hoger niveau tillen. Iedere organisatie vraagt om een specifieke aanpak en daarom leveren wij iedere opleiding of training op maat. Bij jou op kantoor of bij ons in een leslokaal, online of in een klas, toegespitst op de organisatie.

Wij zijn een opleidingsinstituut waar het overdragen van kennis, vaardigheden en competenties uit het vakgebied informatiemanagement centraal staan. Met onze ervaren docenten zorgen wij ervoor dat onze cursisten na de opleiding over de juiste hoeveelheid kennis en kunde beschikken om aan de slag te gaan in het werkveld.

DIOR is CEDEO-gecertificeerd. Dit betekent dat 80 procent van onze klanten tevreden tot zeer tevreden is over de kwaliteit, klantgerichtheid en de samenwerking.

De opleidingen van DIOR

DIOR biedt een compleet aanbod aan (online) opleidingen en trainingen voor professionals en managers, die werken op het gebied van informatiebeheer en informatiemanagement. De praktijkgerichte opleidingsmethode die DIOR hanteert, is specifiek gericht op mensen met werkervaring binnen het vakgebied of voor mensen die zich graag verder willen verdiepen in informatiemanagement. Een opleiding van DIOR biedt een stevig fundament voor een volgende stap in je carrière.

Wij bieden verschillende leergangen aan, zoals de leergang informatieadviseur by design en leidinggeven in informatiemanagement. Verder bieden wij trainingen aan waarmee jij je soft skills kunt verbeteren. De soft skills gaan met name over de adviesvaardigheden, de verschillende rollen en communicatie. Daarnaast bieden wij ook project en proces-traingingen aan, zoals de basisopleiding Lean Six Sigma, PRINCE2 en Agile werken. Tot slot bieden wij verschillende workshops aan, waarmee jij je kennis op het gebied van informatiemanagement kunt vergroten. Onze opleidingen en trainingen worden gegeven op mbo-, hbo- en wo-niveau. De trainingen zijn bedoeld voor informatiespecialisten, recordmanagers, informatiemanagers, teamleiders informatiemanagement, afdelingshoofden en information officers.

Tot slot bieden wij ook een traineeship informatie- en verandermanagement aan, waarbij je binnen één jaar wordt opgeleid tot informatieadviseur van de toekomst. Ben je op zoek naar nog meer verdieping in het vakgebied? Dan kun je het advanced ontwikkelprogramma volgen. Deze opleidingen zijn uitsluitend op wo-niveau te volgen.

Praktijkgericht

Bij DIOR richten we ons specifiek op de competenties die jij nodig hebt om effectiever in je werk te kunnen zijn. Dit doen wij door in onze opleidingen alsmaar de koppeling te maken tussen de theorie en de praktijk. Zo ga je met ervaren trainers aan de slag om opdrachten, onderzoeken, simulaties en oefensessies uit te voeren. Je brengt je eigen case mee uit de praktijk, waarmee je de opgedane kennis meteen op een relevante manier kunt toepassen. Dit versnelt niet alleen het leertraject, maar zorgt er ook voor dat de stof beter blijft hangen.

Maatwerk en incompany-trajecten

DIOR biedt naast de reguliere opleidingen en trainingen ook maatwerktrajecten aan. Voor een maatwerktraject is het noodzakelijk om eerst in gesprek te gaan met elkaar, zodat wij de specifieke behoeftes kunnen achterhalen. Hierna kunnen wij een training of workshop zo vormgeven dat deze perfect aansluit op dat wat er speelt binnen jullie organisatie en de actualiteit. Gedurende het opleidingstraject proberen wij onze cursisten op een natuurlijke wijze te verbinden, waardoor teambuilding ontstaat.

DIOR nu ook online

Bij DIOR worden inmiddels vrijwel alle klassikale opleidingen en trainingen online verzorgd. Je kunt de training live vanuit huis of op je werkplek volgen. Via een computer, tablet of mobiele telefoon. De trainer geeft real time les, waarbij je gemakkelijk vragen kunt stellen en alsnog in contact bent met medecursisten.

De geschiedenis van DIOR

In 1988 is het opleidingsstelsel ‘De Documentaire Informatieverzorgings Opleidingen’ ontstaan. Deze naam werd in de wandelgangen al snel afgekort als DIOR. Dit opleidingsstelsel was toen uitsluitend bedoeld voor medewerkers die werkzaam waren bij een ministerie en DIV-taken uitvoerden. Door maatwerkopleidingen aan te bieden aan deze medewerkers, kon zowel het opleidingsniveau van de medewerkers, als de kwaliteit van de DIV-functie verhoogd worden. Het vakgebied Documentaire Informatieverzorging – of wel DIV – was in die tijd onder te verdelen in een aantal delen (modules). Het opleidingsstelsel was toen al zo ingericht dat een medewerker zich kon laten bijscholen en tegelijkertijd zijn functie in het vakgebied kon uitoefenen. Door het volgen van meerdere modules kon een medewerker nog meer kennis opdoen en zich specialiseren in het vakgebied.

Rond 1990 waren veel studenten inmiddels al in het bezit van een DIOR-certificaat. In die periode is besloten om DIOR over te dragen aan het particuliere bedrijf DisConsult B.V. In 2012 werd DIOR vervolgens overgenomen door BECIS.

In 2005 is het adviesbureau BECIS opgericht. Vanaf dat moment is BECIS zich breder gaan ontwikkelen tot een adviesorganisatie gespecialiseerd in het vakgebied informatiemanagement. Na de fusie in 2012 is DIOR, als onderdeel van BECIS, sterk uitgebreid met nog meer opleidingen, workshops en leergangen in het vakgebied informatiemanagement. DIOR is actief voor veel (semi)overheidsinstellingen waaronder: ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen en zelfstandige bestuursorganen. Maar naast de publieke sector, biedt DIOR ook trainingen aan voor organisaties in de commerciële sector.