Mijn naam is Romé van Vroonhoven en ik ben via BECIS | DIOR werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In de rol van junior projectleider werk ik mee aan het project ‘Bzelf’.

In dit project zorg ik ervoor dat de juiste informatie en formulieren voor medewerkers van het Ministerie makkelijk vindbaar zijn. Voor (aan)vragen hebben medewerkers nu meerdere digitale en fysieke routes. Het is vaak niet duidelijk welk portaal of portalen de juiste zijn voor de aanvraag.

Nieuwe processen

Momenteel wordt er één duidelijke centrale servicecatalogus ontwikkeld voor alle diensten, waarbij dienstverlening aangeboden wordt vanuit de collega die de dienst gebruikt. In plaats van de techniek of aanbieder. Als medewerkers bijvoorbeeld voor werk naar het buitenland verhuizen, worden ze bij een aanvraag niet alleen soepel door het proces van de aanvraag geleid, maar kan men ook zien waar in het aanvraagproces ze zich bevinden. Hierdoor wordt de interne informatiehuishouding voor de eindklant overzichtelijker. Het leuke van dit project is dat het impact heeft op de hele bedrijfsvoeringsorganisatie van Buitenlandse Zaken. Directies moeten hun bedrijfsondersteunende processen goed in kaart brengen en op elkaar afstemmen. Hierdoor kom ik in contact met veel verschillende mensen uit de organisatie.

Uitdaging

De combinatie van informatiemanagement, verandermanagement en projectmanagement bij deze opdracht maakt het werk enorm uitdagend. Doordat ik vanuit BECIS | DIOR veel collega’s heb waarmee ik op deze thema’s kan sparren en kennis kan vergaren, kan ik mijn werk bij Buitenlandse Zaken nog beter uitvoeren!

Meer weten over deze case? Neem dan contact met ons op!