Innovaties in digitale informatie

‘Door de snelle technologische ontwikkelingen en de hoeveelheid keuzes die daaruit voortvloeien kunnen organisaties niet meer zonder een heldere visie en strategie over hoe zij informatiemanagement willen positioneren.’

Wat ons bindt

Elk mens is een talent dat zich kan ontwikkelen. Wij investeren in mensen, zo brengen wij kennis in beweging en groeien wij met onze mensen mee. Zo ontwikkelen wij expertise en vaardigheden om organisaties maatschappelijke meerwaarde te bieden. Door samen te werken en continue onze kennis te delen en geven wij invulling aan onze ambitie om de autoriteit te zijn op het gebied van informatiemanagement. Het zijn onze mensen, hun ervaring, hun creativiteit en eigenheid die BECIS maken tot wat het is: een informele organisatie die de opdrachtgevers voorop zet.

 

Geschiedenis

In 2005 is BECIS opgericht als project- en adviesbureau op het gebied van informatiemanagement. Na een snelle groei, heeft BECIS in 2011 een groot aandeel binnen DIOR Academy vergaard, waarmee de dienstverlening  aanzienlijk uitgebreid werd. Naast ons aanbod van vakinhoudelijk kundige adviseurs kan BECIS nu ook incompany trainingen aanbieden bij onze opdrachtgevers en onze collega’s goed adviseren en ondersteunen in het volgen van verdere vakinhoudelijke opleidingen. Per 1 januari 2015 is BECIS volledig eigenaar van DIOR Academy. Met onze ontwikkelprogramma’s BECIS Fundamental en BECIS Advanced bieden wij enthousiaste talenten de perfecte opleiding en kunnen zij uiteindelijk als volwaardig informatieadviseur bij onze opdrachtgevers optreden.

BECIS - mijlpalen

Voetafdruk

De adviseurs van BECIS reizen in beginsel per Openbaar Vervoer. Mochten de aard van de werkzaamheden of de projectlocatie vragen om ander vervoer, dan kan alleen worden gekozen uit een groene leaseregeling, wat betekent dat een auto een A-label draagt. Daarnaast is BECIS landelijk actief, maar proberen we altijd onze adviseurs in de eigen regio in zetten om de reistijd en -afstand zo laag mogelijk te houden. Op de kantoren van BECIS worden louter biologische producten gebruikt; van koffie tot schoonmaakmiddelen. Als adviesorganisatie op het gebied van digitalisering steekt BECIS de hand in eigen boezem en wordt het printen van documenten sterk ontmoedigd. Het weinige papier dat gebruikt wordt, draagt het FSC-keurmerk.

 

Sponsoring

Als maatschappelijk bewuste organisatie sponsort BECIS verenigingen met een maatschappelijk doel of een sportief-sociaal karakter. Zo hebben een groot aantal adviseurs meegedaan aan Serious Ambtenaar en doet een team mee aan de Dam-tot-Damloop voor het goede doel. Daarnaast zijn wij een Platinum-sponsor van het Rugbyclub WRC-Te Werve, waarmee wij deze leuke sport onder de aandacht brengen en een gezonde levensstijl en teamspirit willen stimuleren.

Partnership

BECIS en de Public Leadership Foundation (PLF) vinden elkaar in de gezamenlijke drive om MAD (Making a Difference) Leadership te tonen en actief te bevorderen. De raakvlakken liggen bij de focus op thema’s als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar vooral op de (leiderschaps-)ontwikkeling van jong talent.

De PLF is van mening dat publiek leiderschap van iedereen is: we hebben allemaal de mogelijkheid om verschil te maken! Tegelijk staan we op een keerpunt en bepalen thema’s als gelijkheid, duurzaamheid, gezondheid en onderwijs de toekomst. De PLF inspireert, activeert en brengt samen. Op die manier laat de PLF zien dat iedereen het verschil kan maken en dat we gezamenlijk de toekomst eerlijker en duurzamer kunnen maken.

De samenwerking tussen BECIS en de PLF is ontstaan bij de gezamenlijke organisatie van een Public Leadership Challenge met als thema ‘Autonomie in de digitale maatschappij’. Dit succesvolle evenement gaf aanleiding om een duurzaam een meerjarig partnerschap aan te gaan waarin de focus ligt op de ontwikkeling van publiek leiderschap zowel binnen de organisatie als bij de trainees en adviseurs. Door middel van workshops, challenges en kennisdeling dagen wij elkaar uit om het verschil te maken.

Let’s be MAD together!

plf logo