Wij helpen organisaties meerwaarde te halen uit informatie.

Wij creëren positieve beweging bij organisaties. Met durf en digitale duurzaamheid maken wij organisaties relevant in de wereld van morgen. Door technologische ontwikkelingen, veranderende wetgeving en maatschappelijke ontwikkelingen kunnen organisaties niet meer zonder een heldere visie over hoe zij informatiemanagement willen positioneren. Wij helpen onze klanten om deze visie vorm te geven, deze te laten landen bij de medewerkers en de organisatie in beweging te krijgen. Elke organisatie heeft een eigen DNA dat vraagt om een specifieke aanpak. Binnen onze totaalaanpak staan altijd de medewerkers en hun behoeftes voorop. Zo halen wij gezamenlijk meerwaarde uit informatie tillen wij samen het informatiemanagement naar een hoger niveau.

Neem contact op

Wat vinden wij belangrijk

Elk mens is een talent dat zich kan ontwikkelen. Wij investeren in mensen, zo brengen wij kennis in beweging en groeien wij met onze mensen mee. Zo ontwikkelen wij expertise en vaardigheden om organisaties maatschappelijke meerwaarde te bieden. Door samen te werken en continue onze kennis te delen en geven wij invulling aan onze ambitie om de autoriteit te zijn op het gebied van informatiemanagement. Het zijn onze mensen, hun ervaring, hun creativiteit en eigenheid die BECIS maken tot wat het is: een informele organisatie die de opdrachtgevers voorop zet.

 

Onze kernwaarden

Passie – met passie en enthousiasme werken, dat werkt.
De passie verbindt ons. Wij zijn een club jonge, enthousiaste en hoogopgeleide mensen, die midden in de digitale samenleving staan. Wij brengen positieve energie, waardoor uw medewerkers met enthousiasme het verandertraject ingaan. Het resultaat? Efficiënter werken, medewerkers die de digitale toekomst omarmen en met plezier naar hun werk gaan.

Deskundig – wij helpen u van plan naar aanpak.
We weten waar we goed in zijn, maar ook wat we niet kunnen. En dat doen we dan ook niet. Zelfvertrouwen heet dat. We zijn altijd kritisch op onszelf, maar ook op de ander. Inhoudelijke kennis een basisvoorwaarde om een goed te kunnen adviseren. Kennisopbouw, -deling en -overdracht staan hoog bij ons in het vaandel. Met onze kennis van de nieuwste inzichten geven wij organisaties het zelfvertrouwen om de innovaties te omarmen.

Vooruitstrevend – van verandering naar verbetering.
BECIS is vooruitstrevend, dit betekent dat we anticiperen op ontwikkelingen in de markt en deze voor de klant toegankelijk maken. Het betekent ook dat we proactief mee- en vooruitdenken met de klant en een stap extra zetten. Dit doen wij door praktische producten en toepassingen op te leveren, waar de klant direct mee aan de slag kan.

Hoogtepunten

BECIS - mijlpalen

Voetafdruk

De adviseurs van BECIS reizen in beginsel per Openbaar Vervoer. Mochten de aard van de werkzaamheden of de projectlocatie vragen om ander vervoer, dan kan alleen worden gekozen uit een groene leaseregeling, wat betekent dat een auto een A-label draagt. Daarnaast is BECIS landelijk actief, maar proberen we altijd onze adviseurs in de eigen regio in zetten om de reistijd en -afstand zo laag mogelijk te houden. Op de kantoren van BECIS worden louter biologische producten gebruikt; van koffie tot schoonmaakmiddelen. Als adviesorganisatie op het gebied van digitalisering steekt BECIS de hand in eigen boezem en wordt het printen van documenten sterk ontmoedigd. Het weinige papier dat gebruikt wordt, draagt het FSC-keurmerk.

 

Sponsoring

Als maatschappelijk bewuste organisatie sponsort BECIS verenigingen met een maatschappelijk doel of een sportief-sociaal karakter. Zo hebben een groot aantal adviseurs meegedaan aan Serious Ambtenaar en doet een team mee aan de Dam-tot-Damloop voor het goede doel. Daarnaast zijn wij een Platinum-sponsor van het Rugbyclub WRC-Te Werve, waarmee wij deze leuke sport onder de aandacht brengen en een gezonde levensstijl en teamspirit willen stimuleren.

Partnership

BECIS en de Public Leadership Foundation (PLF) vinden elkaar in de gezamenlijke drive om MAD (Making a Difference) Leadership te tonen en actief te bevorderen. De raakvlakken liggen bij de focus op thema’s als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar vooral op de (leiderschaps-)ontwikkeling van jong talent.

De PLF is van mening dat publiek leiderschap van iedereen is: we hebben allemaal de mogelijkheid om verschil te maken! Tegelijk staan we op een keerpunt en bepalen thema’s als gelijkheid, duurzaamheid, gezondheid en onderwijs de toekomst. De PLF inspireert, activeert en brengt samen. Op die manier laat de PLF zien dat iedereen het verschil kan maken en dat we gezamenlijk de toekomst eerlijker en duurzamer kunnen maken.

De samenwerking tussen BECIS en de PLF is ontstaan bij de gezamenlijke organisatie van een Public Leadership Challenge met als thema ‘Autonomie in de digitale maatschappij’. Dit succesvolle evenement gaf aanleiding om een duurzaam een meerjarig partnerschap aan te gaan waarin de focus ligt op de ontwikkeling van publiek leiderschap zowel binnen de organisatie als bij de trainees en adviseurs. Door middel van workshops, challenges en kennisdeling dagen wij elkaar uit om het verschil te maken.

Let’s be MAD together!

plf logo