TRAINEESHIP INFORMATIE- EN VERANDERMANAGEMENT

Wil jij als starter met ambitie bijdragen aan de digitale transformatie van de overheid? Deins je niet terug voor een uitdagend traineeship waarbij je direct het werkveld in mag? Boost dan nu je carrière en meld je bij ons aan!

Het Fundamental Traineeship van BECIS | DIOR leidt jou op tot de informatieadviseur van de toekomst. Het programma duurt een jaar en bestaat uit een mix van werken, leren, ervaring opdoen, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling. Je wordt direct bij een opdrachtgever ingezet op een actueel vraagstuk.

Samen met andere ‘young professionals’ volg je bij onze DIOR Academy een uitdagend traineeship, waarbij je wordt gekoppeld aan een ervaren adviseur. Je beschikt over een breed netwerk van andere jonge professionals en adviseurs met elk hun eigen expertise. Zo groei je in een jaar tijd door naar informatieadviseur.

Direct aan de slag bij interessante praktijkopdrachten

Op basis van een actueel vraagstuk bij een geschikte organisatie koppelen we jou aan een opdracht. Denk aan het doorvoeren van verbeteringen op het gebied van zaakgericht werken, de zorg voor een effectieve implementatie hiervan of het invoeren van een nieuw documentmanagementsysteem. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de opdracht en de opdrachtgever passen bij jouw capaciteiten en ambities.

Je bent werkzaam in een van de volgende richtingen:

Is deze carrièreboost echt iets voor jou?

Solliciteer dan direct!

Opleidingsniveau: Hbo+/wo-denkniveau

Vakgebied: Informatiemanagement

Te behalen certificaten: Lean Six Sigma, PRINCE2

Wat krijg je: OV-Business Card, laptop, smartphone, museumjaarkaart

Heb je vragen over dit programma? Neem contact op via recruitment@becis.nl.

Studieprogramma

Jezelf verder ontwikkelen in twaalf maanden

Tijdens het programma werk je aan de ontwikkeling van jouw professionele capaciteiten. In een snel tempo brengen we je veel vakkennis en vaardigheden bij. Tijdens het hele programma word je begeleid door de teamleider advies en door een ervaren collega. Samen met je collega-trainees werk je bovendien aan een eindopdracht.

Ook besteden we volop aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit: via intervisies en coaching dagen we je continu uit om het beste uit jezelf te halen. Deze actieve trainingen zijn intensief en je krijgt veel feedback. Die is soms confronterend, maar altijd leerzaam. Door jou uit je comfortzone te halen, ontdek je doelgericht waar jouw kracht ligt en vind je het antwoord op belangrijke vragen. Wat zou je graag willen in het leven? Wat is het dat je tegenhoudt? En wat kun je nog verder ontwikkelen?

Programma

Maand 1: ik en de ander Verschillen tussen mensen – Communicatiestijlen – Samenwerken – Persoonlijke effectiviteit en zelfinzicht

Maand 2: aan het werk Basisinformatiemanagement – Projectmanagement – Effectief vergaderen, rapporteren en terugkoppelen – Context van advieswerk: projecten en organisatieverandering

Maand 3: PRINCE2 en examen

Maand 4: analyseren en adviseren Verandermanagement – Lean Six Sigma (Orange Belt) – Stakeholderanalyse – Adviesvaardigheden via simulatie (intake-, onderzoeks- en adviesgesprekken)

Maand 5: verandering implementeren Verandermanagement/-analyse – Digitaal samenwerken – Implementatiefases van een adviesproces – Draagvlak creëren – Omgaan met weerstand en bijsturen

Maand 6: atelierdag verandering implementeren

Maand 7: leiding geven aan je toekomst Ambities – Persoonlijke missies – Matching met toekomstige rollen bij BECIS

Maand 10: toegevoegde waarde Selling consultancy – Persoonlijke meerwaarde – Weerstand en conflicthantering met trainingsacteur

Maand 12: eindopdracht Schitteren en scoren

Voor wie is dit programma bedoeld?

  • Hbo-/wo-diploma
  • Je hebt relevante werkervaring bij een (semi)overheidsinstelling (mag ook in de vorm van een stage)
  • Je houdt ervan te anticiperen op het gedrag van anderen en te sturen op weerstand – je houdt je immers bezig met verandermanagement
  • Je bent accuraat en werkt gestructureerd: continuïteit en kwaliteit staan bij jou hoog in het vaandel
  • Je bent collegiaal, positief en houdt van aanpakken
  • Je woont in de Randstad of in Midden-Nederland
  • Je bent flexibel en werkt graag bij verschillende opdrachtgevers op verschillende locaties

Een breed carrièreperspectief

Werkend leren en lerend werken is ons motto, en dat is in onze hele organisatie voelbaar. Binnen één jaar ben jij een gewild professional met een bak aan kennis, kunde en ervaring. Wij brengen die kennis bij in beweging en groeien met onze mensen mee.

Na het afronden van je traineeship bieden wij mooie doorgroeimogelijkheden. Zo kun je bij ons in dienst komen als junioradviseur en doorgroeien naar ons BECIS Advanced Ontwikkelprogramma. Tijdens dit vervolgtraject specialiseer jij je tot businessinformatieanalist, project-/verandermanager of informatieadviseur.