INFORMATIEADVISEUR BY DESIGN

Een vakgebied met enorm veel dynamiek 

De leergang Informatieadviseur by design is een vervolg op de leergangen Operationeel informatiespecialist MBO en HBO. De wereld is constant in verandering en overal om je heen vind je steeds meer informatie. Maar hoe ga je als organisatie om met al deze verschillende informatiestromen? En hoe zorg je als organisatie dat deze informatiestromen op een beheersbare wijze verlopen? 

Om een goede informatieadviseur te zijn, moet je over de juiste vaardigheden beschikken op zowel inhoudelijk als communicatief vlak. Kennis van de relevante wetgeving is van essentieel belang, maar het overbrengen van een advies naar de organisatie is net zo belangrijk. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van reeds bestaande modellen en stromingen die hun waarde hebben bewezen, zoals systeemkunde, risicomanagement, agile/scrum, communicatiestijlen en user stories

Schrijf je in
Startdatum Woensdag 2 februari 2022
Opleidingsniveau HBO
Prijs €3.950,00

“Ik heb de leergang informatieadviseur by design gevolgd, omdat ik me verder wilde ontwikkelen in het vakgebied en ook kennis wilde maken met andere facetten daarvan. Naar aanleiding van deze leergang, zijn er meerdere dingen die ik in de praktijk heb kunnen toepassen. Bijvoorbeeld procesoptimalisatie en ook het experimenteren met de theorie achter de zogenaamde soft-skills bleek erg nuttig. Ik zou de leergang zeker aanraden, want het is een hele leuke mix van zelfstandig leren, direct toepassen van het lesmateriaal, onderling ervaring uitwisselen en hands-on werken met elkaar doormiddel van rollenspellen.”

Aldus Thomas Ossel, deelnemer aan de leergang Informatieadviseur by design.

Voor wie is de leergang bedoeld? 

Ben jij een informatiespecialist en wil je je verder professionaliseren tot een échte kennispartner in jouw vakgebied en/of organisatie? Schrijf je dan snel in voor deze nieuwe leergang. We starten op 21 januari!

Wat leer je? 

Tijdens de leergang Informatieadviseur by design ga je je nog meer verdiepen in de benodigde materie om een digitale transformatie binnen de organisatie te kunnen realiseren. Vanuit onze ervaring zien we dat binnen het vakgebied met name behoefte is aan het leren adviseren en onderbouwen op een andere dan inhoudelijke wijze (denk bijvoorbeeld aan politieke en zakelijke belangen. 

Een ander belangrijke component binnen de leergang zijn de werkprocessen en vooral in een dynamisch krachtenveld (denk aan de coroncrisis en het samenwerken met ketenpartners). Hoe maken we grip en sturing in dit krachtenveld mogelijk en wie zijn daar vanuit welke verantwoordelijk bij betrokken, zijn vragen waar we in deze leergang samen met jou als deelnemer vanuit je werkpraktijk op in gaan. Daarbij kijken we ook naar welk werk(proces) in jouw organisatie vraagt om verbetering vanwege nieuwe ontwikkelingen of onvrede bij klant, medewerkers, ketenpartners,  inspectie of bestuur? Tot slot leer je tijdens de leergang veel over communicatiestijlen. Deze kun je waar nodig toepassen, zodat je je doelen op een prettige en effectieve manier behaalt. De docent brengt een hoop kennis met zich mee, maar het zijn interactieve lessen waardoor jij als student zelf ook aan de slag moet om je de stof eigen te maken. Tijdens de opleiding wordt o.a. gewerkt met het boek ‘Digitale Transformatie zo doe je dat’ van Marjan Schils en Patricia Croese. 

Hoe is de leergang opgebouwd? 

Bij de start van de leergang formuleer je jouw leerdoelen voor de komende periode. Daarnaast bedenk je ook al het onderwerp voor je praktijkopdracht. Tussen de bijeenkomsten werk je aan je praktijkopdracht en aan het eind lever je hem in. Je krijgt hiervoor een ervaren begeleider ter ondersteuning. Je praktijkproef zal uiteindelijk beoordeeld worden door je docenten en de betreffende organisatie. Je geeft een eindpresentatie aan je leidinggevende waarin je vertelt over je praktijkopdracht. Tijdens de opleiding krijg je presentatietechnieken aangeleerd die je hierbij zullen helpen. 

Schrijf je nu in!

Neem contact op voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Daarin krijg je meer informatie en bepalen we of deze opleiding past bij jouw vraag. Vul het contactformulier in of mail naar communicatie@becis.nl. 

Locatie  

Het programma wordt verzorgd op onze trainingslocatie DIOR Academy in Den Haag (Bezuidenhoutseweg 1). Hier zorgen we er vanzelfsprekend voor dat de modules op een verantwoorde wijze plaatsvinden. We baseren ons hierbij op het brancheprotocol, de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.  Indien noodzakelijk zullen we de trainingsmodules online aanbieden.

Incompany opleiding

De leergang Informatieadviseur by design kan aan de hand van specifieke modules ook incompany worden verzorgd. 

HET PROGRAMMA DATUM
Kick-off Informatieadviseur by design Wo 2 februari 2022
Positionering en organisatiekunde  Wo 16 februari 2022
Proactief adviseren Do 10 maart 2022
Proces- en Informatieanalyse  Wo 23 maart 2022
Vertalen van de klantvraag   Do 7 april 2022
Inrichting van informatiebeheer en duurzaam informatiebeheer in de keten deel I  Wo 20 april 2022
Inrichting van informatiebeheer en duurzaam informatiebeheer in de keten deel II Wo 11 mei 2022
Verdieping adviesvaardigheden  Do 2 juni 2022
Gebruikersadoptie Wo 8 juni 2022
Impact op de organisatie: helder en effectief schrijven  Do 23 juni 2022
Impact op de organisatie: Communiceren met impact; effectief je rol pakken als adviseur  Do 7 juli 2022
Presentatie eindopdracht  Do 1 september 2022