Denny Schouten

Adviseur

dennyschouten@becis.nl

In de afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor allerlei organisaties. Ik functioneer het best in opdrachten waarin ik mijn analysecapaciteiten kwijt kan. Opdrachtgevers mogen van mij verwachten dat ze inzicht krijgen in hun situatie door het creëren van overzicht. Ik ben breed inzetbaar, flexibel en vakkundig. Na mijn opleiding Oudheidkunde ben ik bij toeval in het vakgebied documentaire informatievoorziening terecht gekomen. Ik heb gewerkt bij/voor het Ministerie van Justitie en daarna ben ik in 2009 bij BECIS als adviseur aan de slag gegaan.

Met ruim 10 jaar werkervaring ben ik een veelzijdig adviseur. Ik ben inzetbaar op een verscheidenheid aan projecten van record- en documentmanagement tot procesoptimalisatie en projectmanagement. Dit betekent dat beleids- en adviesstukken opstel maar ook informatieanalyses uitvoer. Vanwege mijn analysecapaciteiten kom ik het best tot mijn recht bij complexe verandertrajecten waarbij (Business) informatieanalyse echt een specialisme is. Ik kijk naar de samenhang van processen en applicaties, de rol van de medewerkers en de cultuur van de organisatie. Het toegankelijk maken van informatie voor medewerkers is essentieel. Ik zoek de beste oplossing voor alle betrokken partijen. De praktische en meest werkbare oplossing is daarbij leidend. Complexe situaties zijn daarbij een uitdaging en geen probleemgeval.

“Een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt.”

Ik heb bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) meegewerkt aan het realiseren van één geïntegreerd procesland- en applicatielandschap voor documentaire informatievoorziening. Een groot verandertraject waarbij nauw contact was met stakeholders en proceseigenaren. Dit is ook echt een kracht van BECIS: de schakel vormen tussen business, IT en informatie(voorziening). Ik denk altijd mee met de klant en ga voor kwaliteit. Wat ik fijn vind aan werken voor BECIS is dat ik ook als senior adviseur alle mogelijkheden krijg om mij verder te ontwikkelen.