Nienke Plompen is één van de trainers bij DIOR Academy. Ze is inmiddels al 13 jaar trainer, waarvan 2 jaar bij BECIS | DIOR. In deze blog vertelt Nienke meer over haar werk als trainer, het onderwerp ‘mindfulness’ en de stap naar online lesgeven.

Waarom ben je trainer geworden?

“Ik vind mensen ontzettend interessant en het fascineert mij hoe ze zich gedragen. Een aantal jaar terug, toen ik net begon met werken, heb ik zelf een training in persoonlijke ontwikkeling gedaan voor mijn werk. Er zat toen een man in de groep die gestuurd was door zijn werkgever en heel streng keek. Na de halfjarige training was zijn gezicht ontspannen en keek hij veel milder uit zijn ogen. Achteraf denk ik: had ik daar maar een voor- en na-foto van gemaakt. De kracht van transformaties die mensen doormaken is zo bijzonder om te zien. Voor mij gaat het om het meer durven stilstaan en merken waar mensen echt energie van krijgen.”

Wat is je stijl van trainen en wat vind je belangrijk bij het geven van trainingen?

“Van deelnemers krijg ik te horen dat ik goed aanvoel wat de groep nodig heeft en dat ik betrokken ben. Daarnaast leg ik dingen rustig en duidelijk uit. Het creëren van een veilige leeromgeving is heel belangrijk als je mensen iets wil leren. Hierbij stel ik mezelf ook kwetsbaar op. Je kan namelijk pas echt iets leren als je uit je comfort zone stapt. Ik denk dat iedereen dat in theorie wel wil, maar het daadwerkelijk doen is anders. Om deelnemers uit hun comfort zone te halen probeer ik soms gekke dingen te doen. Lachen bevordert namelijk het leren. Soms benoem ik zaken die me opvallen en beloon ik mensen die grenzen opzoeken, iets uitproberen en experimenteren.”

“Het creëren van een veilige leeromgeving is heel belangrijk als je mensen iets wil leren. Hierbij stel ik mezelf ook kwetsbaar op. Je kan namelijk pas echt iets leren als je uit je comfort zone stapt”.

Je geeft sinds de lockdown mindfulness-trainingen voor de medewerkers van BECIS | DIOR, hoe worden die ervaren?

“Tijdens de eerste lockdown is mij gevraagd een mindfullness-training te geven aan mijn BECIS | DIOR-collega’s. Dat is toen zo goed bevallen dat ik nu alweer bezig ben met een derde serie. We denken er zelfs over na om een gevorderden-groep te starten.

Deelnemers hebben laten weten dat ze hierdoor meer rust ervaren in een werkdag. Ze hebben een beter overzicht en kunnen gemakkelijker prioriteiten stellen. Sommigen hebben zowaar een betere werk-privé balans ontwikkeld. Er zijn veel voordelen, maar om het vol te houden is discipline en inspiratie nodig. Het werkt hetzelfde als in de sportschool. Door te trainen word je beter. Het is vooral blijven oefenen, maar ook gewoon doen.

“Deelnemers hebben laten weten dat ze door de mindfullness-trainingen meer rust ervaren in een werkdag. Sommigen hebben zowaar een betere werk-privé balans ontwikkeld”.

Heb je altijd al collega’s gecoacht? En wat doe je dan precies?

Sinds ik mensen train, coach ik ook. In mijn optiek is coachen mensen een stapje verder helpen. Ik creëer een beweging, maar die stap maken ze natuurlijk zelf. Mijn aanpak is iedere keer anders. De ene keer praten we alleen en de andere keer wandelen we of doen we een oefening. Mijn achtergrond bestaat uit verschillende methodieken. Denk aan NLP, zen, respectful confrontation enembodied learning. Per persoon kijk ik naar de meest geschikte methodiek. Het komt weleens voor dat iemand te snel naar een oplossing toe wil, maar soms is dat niet effectief. In een coachgesprek kijken we dan samen waar het over gaat en wat maakt dat iemand gaat vluchten of vechten. Hierbij focussen we ook op wat je anders kunt doen. Vaak weten we de oplossing diep van binnen al, maar voelt het nog niet zo. Het is daarom belangrijk om het te ervaren in je lichaam.

“Ik creëer een beweging, maar die stap maken mensen natuurlijk zelf”.

Sinds de coronacrisis is DIOR Academy overgestapt op het geven van digitale lessen. Hoe ervaar je online lesgeven en waar gaat je voorkeur naar uit?

Online is toch wel anders. Met een scherm voel je elkaar minder goed aan en is informeel contact lastiger. Daarnaast is non-verbaal gedrag niet zo goed te zien en is er minder bewegingsvrijheid. Als trainer moet je online ook sneller to the pointkomen omdat mensen eerder afgeleid zijn. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar fysiek trainen. Toch zou ik de voordelen van online trainen ook niet willen missen. Zo kan je online kortere trainingsmomenten creëren en zijn break-out groepen met één klik op de knop terug. Daarnaast bedenken we steeds nieuwe online werkvormen. Zo deed ik onlangs een opwarm oefening waarbij de deelnemers 10 dingen aan hun uiterlijk moesten veranderen. Ze haalden allerlei hoeden en zonnebrillen uit hun kast, wat leidde tot veel hilariteit. Online heeft dus ook zeker wat.

Nienke geeft trainingen aan adviseurs in opleiding die het traineeship volgen. Daarnaast geeft ze onder andere de leergang leidinggeven in informatiemanagement.