BECIS | DIOR ONDERWEG

Implementatie in coronatijd

Graag nodigen wij je uit voor de tweede editie van BECIS | DIOR Onderweg. Deze editie staat in het teken van implementeren in tijden van corona.
In tijden waarin medewerkers veel thuis moeten werken zien wij dat samenwerken verschuift naar meer individualistisch werken. Daar waar je normaliter naar het bureau loopt van je collega om een vraag te stellen, werken we nu op afstand wat het samenwerken lastiger maakt. Doordat mensen thuiswerken is het lastiger te zien of mensen echt met een verandering mee kunnen komen. Toch kunnen organisaties niet ontkomen aan de nodige veranderingen die op de planning staan. De vraag is: hoe betrek je medewerkers bij een verandering waarin alle beslissingen online gemaakt moeten worden? In dit webinar delen wij graag al onze opgebouwde kennis en ervaring over het meenemen van gebruikers tijdens implementatietrajecten. BECIS|DIOR vindt het centraal stellen van de gebruiker erg belangrijk in een veranderaanpak. Mede om deze reden hebben wij de ‘gebruikersadoptiecyclus’ ontwikkeld: een eigen aanpak dat verschillende fasen onderscheidt en de gebruiker meeneemt in een verandering. Dus ook (en misschien wel zeker) in tijden waarin medewerkers veel thuis moeten werken, blijft het betrekken van medewerkers van belang om tot een succesvolle implementatie te komen.

Wat kun je verwachten?

In deze tweede editie van BECIS|DIOR Onderweg bespreken we de gebruikersadoptiecyclus en hoe deze toegepast kan worden in tijden van corona waarin veel mensen moeten thuiswerken. Ervaringsdeskundigen delen hun praktijkervaring. In een interactieve workshop wordt een vraagstuk uit de praktijk behandeld om meer inzicht te krijgen van de verschillende fasen van de BECIS|DIOR gebruikersadoptiecyclus en een juiste inzet hiervan.

Wat levert het je op?

• Kennis over succesvol implementeren in coronatijd;
• Tips over hoe jij de eindgebruiker kunt betrekken bij een
implementatietraject;
• Een interactieve workshop met een vraagstuk uit de praktijk;
• De mogelijkheid om al je vragen te stellen over dit onderwerp aan
specialisten.

Datum, locatie en programma

Donderdag 21 januari, van 10.00 tot 12.00 uur. Vanwege het coronavirus is deze editie online. Wij hopen je in de toekomst bij ons op kantoor te mogen ontvangen.

Het programma ziet er als volgt uit:

9.45 – 10.00 uur Digitale inloop
10.00 – 10.15 uur Welkom en introductie
10.15 – 10.40 uur Panelgesprek: implementatie in coronatijd
10.40 – 10.50 uur Introductie workshops en korte pauze
10.50 – 11.20 uur Workshop: de gebruiker centraal stellen tijdens een implementatie
11.20 – 11.35 uur Terugkoppeling workshop: lessons learned
11.35 – 11.50 uur De BECIS | DIOR gebruikersadoptiecyclus
11.50 – 12.00 uur Afronding
12.00 – 12.15 uur Vragenkwartiertje