Wet- en regelgeving

Tijden deze workshop staan de kaders en richtlijnen centraal die nodig zijn om het informatiebeheer binnen de organisatie compliance in te richten. Intussen beschikken we over een breed scala aan normen voor archief- en informatiebeheer. Een belangrijke norm waar aandacht aan wordt besteed,  is de nieuwe internationale standaard (NEN-ISO15489-1). Deze norm sluit mooi aan bij de nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied, namelijk het analyseren van de activiteiten op basis van de processen van een organisatie en zijn context. ​

Online

De workshops worden volledig online verzorgd. Dankzij de talloze leervormen in de online leeromgeving, kun je effectief, met sociale interactie op afstand bij ons workshops en trainingen blijven volgen. Zoals je gewend bent staat persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktijkgerichte toepasbaarheid nog steeds centraal.

Voor wie

Deze workshop is bestemd voor medewerkers binnen het vakgebied van informatiemanagement, o.a.  informatiespecialisten, informatiebeheerders en DIV adviseurs. Daarnaast is de cursus interessant voor medewerkers die meer willen weten over het vakgebied van informatiemanagement.

Niveau

Basisworkshop

Datum 22 september
Tijdstip 09:30 -12:30 uur
Prijs €395,-
Schrijf je in
Inhoud
Voordelen van informatie- en archiefmanagement op basis van ISO 15489
Eisen aan informatie- en archiefmanagement op basis van ISO 15489​
De noodzaak van de herziening van de ISO-15489
Beoordeling: het analyseren van de activiteiten van een organisatie en zijn context
Effect van o.a. openbaarheid en de AVG.
De geldende kaders en richtlijnen die worden behandeld: ​ NEN-ISO 15489-1​ / NEN-ISO 23081​ / NORA
KPI’s​
Baseline​