Vervanging en e-depot

Steeds meer informatie wordt digitaal beschikbaar gesteld via een e-depot. Er zijn al diverse organisaties aangesloten of er zijn organisaties die hun digitale archief hebben overgebracht naar het e-depot. Allemaal om de duurzame toegankelijkheid van informatie te garanderen. Deze workshop is gericht op het vergroten van het kennisniveau van het proces aansluiting op het e-depot en tevens op het proces rondom vervanging als belangrijke randvoorwaarde voor een organisatie om digitaal te werken.

Online

De workshops worden volledig online verzorgd. Dankzij de talloze leervormen in de online leeromgeving, kun je effectief, met sociale interactie op afstand bij ons workshops en trainingen volgen. Zoals je gewend bent staat persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktijkgerichte toepasbaarheid steeds centraal.

Voor wie

Deze workshop is bestemd voor medewerkers binnen het vakgebied van informatiemanagement, o.a.  informatiespecialisten, informatiebeheerders en DIV adviseurs. Daarnaast is de cursus interessant voor medewerkers die meer willen weten over het vakgebied van informatiemanagement.

Niveau

Basisworkshop

Datum Datum wordt vastgesteld bij voldoende aanmeldingen
Tijdstip 09:30 -12:30 uur
Prijs €395,-
Inhoud
Wat verstaan we onder vervanging?
Achtergrondinformatie
Vervangingsproces in acht stappen, op basis van de handreiking
Het opstellen van een handboek vervanging
Wat is een e-depot?
De overwegingen, waaronder urgentie en investering
De grootste belemmering om digitaal over te dragen
Opstellen van een bewaarstrategie