Maandag – 08.30 uur: Provinciehuis Leeuwarden

Om half negen kom ik aan bij het provinciehuis in Leeuwarden, de dag begint goed met een kop koffie op onze nieuwe werkplek. Om 09.00 uur houden we onze dagelijkse stand up meeting. Tijdens deze stand up nemen we per persoon door wat we de vorige werkdag hebben gedaan, waar we eventueel tegen aan zijn gelopen en wat er voor de komende dag op de planning staat. Op deze manier houden ze de regie over de uitvoering van het project Digitaal samenwerken en archiveren waar wij aan werken.

Dinsdag – 14.00 uur: Koffietafel

Ik heb bij een medewerker een eindtoets afgenomen over DielPlak (de naam voor SharePoint Online bij de provincie Fryslân) en hiermee zijn digitale vaardigheid en kennis over DielPlak getoetst. Aan de koffietafel werk ik de gegevens bij in ons deelnemersoverzicht. Hier ben ik zichtbaar voor de medewerkers zodat zij mij vragen kunnen stellen over hun werkzaamheden in DielPlak. De medewerker is geslaagd voor zijn toets en ontvangt van de provincie Fryslân een certificaat!

Woensdag – 17.00 uur: Afsluitdijk

In de ochtend werk ik aan de standaardisatie van een aantal werkdocumenten voor de DigiCoaching. Tijdens de DigiCoaching ben ik twee fouten tegengekomen in projectsites en voor deze fouten stuur ik issues in naar het Servicecentrum. Om 12.30 komt Inez lang (Business Developer bij BECIS) en lunchen we samen met de collega’s. Voor het laatst deze week rijd ik de Afsluitdijk over richting huis, donderdag en vrijdag heb ik de training analyseren bij DIOR Academy in Den Haag.

Donderdag – 14.00 uur: Eendjes vouwen

Martijn Molenaar neemt ons mee in de Lean filosofie. We zetten een productielijn op voor het vouwen van eendjes. Dit leert ons de belangrijkste principes en instrumenten van Lean, waarmee wij onze productielijn (proces) kunnen verbeteren. Het werkt stimulerend om direct verbetering te zien en aan het einde van de dag slagen wij er in om te voldoen aan de klantvraag; 15 eendjes vouwen in 5 minuten!

Vrijdag – 11.00 uur: Ishikawa

Aan de hand van een probleemstelling vanuit de praktijk maken wij een Ishikawa, ook wel een visgraatdiagram genoemd. De Ishikawa is een Lean tool die ons in staat stelt om de mogelijke oorzaken van een probleem in kaart te brengen. In de middag maken we een krachtenveldanalyse en hiermee sluiten we de middag mee af, de tweedaagse training zit er op! We hebben wederom veel geleerd om de aankomende tijd in praktijk te gaan brengen.