In deze blog vertelt Marinde Wind ons meer over haar ervaringen rondom het traineeship Informatie- en verandermanagement. Marinde is sinds juni adviseur in opleiding bij BECIS | DIOR. Ze is dus gestart in coronatijd, waardoor ze maar weinig op kantoor kan zijn. Desondanks bevalt het traineeship haar goed.

Mijn naam is Marinde Wind en ik volg sinds juni het traineeship Informatie– en Verandermanagement bij BECIS | DIOR. Hiervoor heb ik een bachelor Sociologie gehaald aan Tilburg University en een master Criminologische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Dit zijn natuurlijk niet de typische studies als achtergrond bij Informatiemanagement. Ik ben in aanraking gekomen met informatiemanagement tijdens mijn vakantiebaantjes. Hier heb ik gewerkt aan het digitaliseren en archiveren van personeelsgegevens bij verschillende scholen. Nadat ik afgestudeerd was, wist ik niet goed in welke richting ik zou willen werken. Tijdens het zoeken naar werk kwam ik het traineeship bij BECIS | DIOR tegen. Van de beschrijving werd ik meteen enthousiast. Ik kon het koppelen aan de ervaring vanuit mijn vakantiebaan, waar ik veel had geleerd. Daarnaast was het voor mij een groot pluspunt dat het een traineeship was. Na mijn studies was ik absoluut nog niet klaar om te stoppen met leren en ontwikkelen. Dat het voor BECIS | DIOR een kernwaarde is om talent te blijven ontwikkelen, is wat mij aantrok. 

Starten in coronatijd

In juni 2020 ben ibegonnen aan het traineeshipHet is natuurlijk een rare tijd om te starten midden in de coronacrisis. Op kantoor zijn is eerder een uitzondering dan een regel. Binnen BECIS | DIOR hebben mijn traineegroep en ik vooral veel mensen digitaal ontmoet. Dit is toch wel heel anders dan als je mensen op kantoor ontmoet. Al onze trainingen zijn gelukkig wel op kantoor geweest. Met voldoende afstand konden we toch als traineegroep samen zijn, wat veel prettiger is om elkaar te leren kennen.  

Tijdens de trainingen heb ik al veel geleerdVooral de training ‘ik en de ander’ vond ik heel interessant. Je leert hier inzicht te krijgen in je eigen gedrag en hoe dat in relatie tot anderen staat. Ook leer je hier hoe je dit kan gebruiken in je communicatie naar anderen. Als traineegroep hebben we twee intensieve dagen hieraan gewerkt en veel geleerd over onszelf, de traineegroep en anderen.  

Mijn opdracht

Op dit moment zit ik een ruime 4 maanden op opdracht bij het omgevingsloket online bij Rijkswaterstaat. Hier ben ik bezig met gebruikersondersteuningeen deel van het functioneel beheer bij het omgevingsloket online (OLO) en de activiteitenbesluit internet module (AIM). In de praktijk betekent het dat we advies geven voor het gebruik van OLO en AIM aan burgers, bedrijven en overheden. Daarnaast testen we nieuwe releases en doen we een deel van het functioneel beheer. Ik zit op deze opdracht met een aantal andere BECIS | DIOR– collega’s. Tijdens deze thuiswerkperiode hebben zmij dan ook digitaal ingewerkt. Zo heb ik veel via schermdelen mee kunnen kijken. Ook zien we elkaar af en toe op het BECIS | DIOR kantoor in Den Haag. Het inwerken is gelukkig heel vloeiend gegaan en alle collega’s zijn super behulpzaam geweest. Afgelopen maand hebben we een medetrainee Tirza, ook ingewerkt op deze opdracht. Het was heel leuk om mijn opgedankennis weer te kunnen delen.  

Voor komend jaar hoop ik vooral veel te leren en te ontwikkelen binnen het vakgebied Informatiemanagement. Ook hoop ik gewoon iedereen weer gezond en wel op kantoor te zien! 

Ben je geïnteresseerd in ons traineeship Informatie- en Verandermanagement? Op vrijdag 19 februari organiseren wij een digitale inhousedag, waarbij je de mogelijkheid krijgt om al je vragen te stellen. Meld je nog snel aan!