Ilona van der Linden

Adviseur 

ilonavanderlinden@becis.nl

Ik ben in september 2019 begonnen aan het traineeship Informatie- en Verandermanagement bij BECIS | DIOR. Nadat ik mijn bachelor Geschiedenis en master International relations succesvol had afgerond, wilde ik graag voor de overheid werken.

Mijn stage bij de directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten bij het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf mij alvast een inkijkje in de keuken als junior beleidsmedewerker en gaf mij de mogelijkheid om een vertrouwelijk archief te herorganiseren. Daar zag ik het belang van digitaal samenwerken en de link tussen informatiemanagement en informatie opslag, wat invloed heeft op de beschikbaarheid van publieke informatie (denk wob-verzoeken en archieven). Dat is weer direct te koppelen aan ons collectief geheugen en mijn passie voor geschiedenis, wat mij motiveerde om dit werkveld te betreden.

Het leuke aan BECIS | DIOR is de mogelijkheid om rond te kijken bij verschillende lagen zoals gemeentes, waterschappen, ministeries en provincies. Daarnaast biedt BECIS | DIOR een veilige leeromgeving met opbouwende feedback en staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel, waardoor je je echt gehoord voelt. Ik zou uiteindelijk graag als informatieadviseur of informatiemanager aan de slag gaan bij een gemeente en de huidige DIV afdelingen helpen in hun veranderende rol door de toenemende digitalisering en nieuwe ontwikkelingen zoals de Wet Open Overheid en de Omgevingswet en daarvoor verschillende projecten leidden.

Als ik niet aan het lezen ben over geschiedenis of in musea rondneus, kun je mij vinden in de buitenlucht. Wandelen over klompenpaden, fietsen in de duinen met mijn nieuwe corona-aankoop racefiets of zeilen op de Kagerplassen met mijn zeilvereniging.