Marloes Weel

Marloes Weel

Adviseur

Tijdens mij studie Business and Management heb ik de mogelijkheid gehad om tweemaal naar het buitenland te gaan om te studeren. Het is echt een enorme uitdaging en verrijking geweest om met mensen van verschillende achtergronden en culturen te werken en studeren. Tijdens mijn studie Marketing en Communicatie aan de Universiteit van Twente ben ik geïnteresseerd geraakt in hoe mensen denken en daaruit voortvloeiend hoe je mensen kan overtuigen en meekrijgen in een proces. Tijdens mijn eerste baan als document controller, werd mijn interesse voor informatiemanagement gewekt en ben ik ingestroomd in het Fundamental traineeship bij BECIS. Daarna heb ik meegewerkt aan het project Fun2Share bij ProRail, hierbij hebben we digitaal werken met SharePoint voor 4500 medewerkers gerealiseerd.

Als regiocoördinator bij dit project was ik verantwoordelijk voor de implementatie van SharePoint Online in Randstad Noord. Ik was onder andere de gesprekspartner voor de hele organisatie en ik inventariseerde de behoefte op het gebied van informatiemanagement. Organisatorisch betekende de implementatie een andere manier van werken. Hier moest aandacht aan besteed worden in het programma. Ik zie het dan ook als een uitdaging om iedereen mee te nemen in de verandering die een implementatie met zich meebrengt.

“Ik zie het als een uitdaging om iedereen mee te krijgen in een verandering.”

Ik houd van een resultaatgerichte aanpak en heldere en duidelijke communicatie, dat zijn wat mij betreft de voorwaarden om medewerkers efficiënt en effectief kunnen laten werken met een nieuw systeem. In de rol van projectleider – als primair aanspreekpunt voor klant, ontwerpteam en projectmedewerkers – ben ik dan ook op mijn best. Ik vind het fijn dat BECIS relatief een kleinere organisatie is, waardoor iedereen erg benaderbaar en behulpzaam is. Ik krijg volop de ruimte om mijzelf te ontwikkelen. En misschien wel het belangrijkste: Leuke opdrachten!