IN GESPREK MET: SHARON EMMERIG

In verband met de coronacrisis werken onze collega’s al een aantal weken vanuit huis. Deze week deelt een van onze recruiters Sharon Emmerig haar ervaringen in het thuiswerken. Sharon werkt sinds februari bij BECIS | DIOR waardoor ze veel collega’s digitaal heeft mogen ontmoeten.

 We ervaren dat digitale sollicitatiegesprekken veel tijd besparen waardoor we meer tijd overhouden voor andere werkzaamheden. 

Hoe bevalt het thuiswerken bij je? En wat is je hierbij opgevallen?

Sinds februari ben ik werkzaam bij BECIS | DIOR. Dat betekent dat ik in totaal drie weken op kantoor heb gezeten en verder vanuit huis ingewerkt werd. Ik had gelukkig wel al veel nieuwe collega’s kunnen zien in die drie weken, maar een band opbouwen met je collega’s op afstand is niet optimaal. Gelukkig starten wij met de afdeling HR en recruitment iedere dag met een stand-up. Zo blijven we toch in contact met elkaar. Afgezien van het feit dat het lastig is om alle collega’s te leren kennen, is het thuiswerken mij goed bevallen. In het begin was het zoeken naar een goed plekje om te werken in huis. Ik begon bij de eetkamertafel en toen ik merkte dat het thuiswerken voor langere tijd zou aanhouden heb ik mijn schilderkamer omgetoverd tot kantoor. Ik vind het heerlijk om aan het einde van de werkdag mijn laptop dicht te klappen en meteen in mijn sportkleding te stappen om nog even actief te zijn voor het avondeten, waar ik normaal geen tijd voor heb.

Welke werkzaamheden doe je in deze periode anders dan normaal?

Sollicitatiegesprekken gaan bij recruitment nu volledig digitaal. Dit was even omschakelen. Normaal krijgt de kandidaat een indruk van de sfeer bij BECIS | DIOR, omdat ze een kijkje in ons kantoor krijgen. Ook de communicatie gaat soms wat moeizamer door slechte verbinding. Toch zijn we positief gestemd. We ervaren dat digitale sollicitatiegesprekken veel tijd besparen waardoor we meer tijd overhouden voor andere werkzaamheden. Wat mij betreft een succes, want de eerste kandidaten voor het traineeship van november, zijn inmiddels al aangenomen. Ik kan niet wachten om ze straks in ‘real life’ te ontmoeten.

Besteed je in deze periode meer aandacht aan het opslaan van belangrijke informatie?

Goede administratie is natuurlijk altijd belangrijk, maar omdat we nu niet met alle collega’s bij elkaar zitten is er wat vertraging in de communicatie. Wanneer we bijvoorbeeld gesproken hebben met een kandidaat is het nu nog belangrijker om hier een duidelijk en uitgebreid verslag van te maken, zodat iedereen op de hoogte blijft.

Welk tip zou jij aan collega’s geven voor het thuiswerken?

Ik vind het heerlijk om voor werktijd, met de lunch en na werktijd even te bewegen. Al is het maar een kwartiertje wandelen. Dat is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar het is ook fijn om op die manier je werktijden af te bakenen. Het is natuurlijk makkelijk om nog even snel je mail te checken ’s avonds als je laptop nog in de woonkamer ligt. Probeer dus zoveel mogelijk werktijd en vrije tijd gescheiden te houden.