LEERGANG MBO

Werk je als informatiespecialist en wil je je verder professionaliseren in het vakgebied? Wil je meteen praktisch aan de slag met wat je hebt geleerd? Dan is deze leergang MBO echt iets voor jou.

Tijdens deze opleiding beginnen we met de basis en positionering van jezelf in de organisatie: Wat houdt informatiemanagement in en wat is jouw rol in het werkveld? Waar kun je vanuit jouw inhoudelijke én praktijkkennis het verschil maken? Daarnaast ga je aan de slag met onderwerpen als selectie en waardering van informatie (hoe werkt een selectielijst en hoe pas je deze toe), zowel bij digitale als papieren informatie.

Je sluit deze leergang af door het geven van een presentatie over je eigen praktijkopdracht. Haal je een voldoende? Dan ben je geslaagd en ontvang je een diploma voor deze leergang.

Wij bieden de modules uit deze leergang ook op maat aan. Heb je interessante modules gevonden die je graag op maat zou willen volgen? Neem dan contact op via 070-8200 628 of via info@dior.nl

Schrijf je in
Startdatum 30 maart 2021
Tijdstip 09:30 – 16:00 uur
Prijs €2.495,00
Planning Inhoud
Lesdag 1 –  30 maart Informatiemanagement: De basis

Wat is nu eigenlijk Informatiemanagement,  met wie werk ik samen en wat houdt het voor mij als informatiespecialist in?                                            Hoe kan ik vanuit mijn rol het verschil maken?

Lesdag 2 – 13 april

Lesdag 3 – 4 mei

Inzicht in de organisatie 

Wat doet de organisatie (taken, activiteiten, processen) en welke rol spelen informatie en informatiebeheer hierin?

Lesdag 4 – 18 mei Compliance en governance

Hoe zijn verantwoordelijkheden en bevoegdheden georganiseerd in de organisatie en waar ben ik zelf verantwoordelijk voor?

Lesdag 5 – 1 juni

Lesdag 6 –  8 juni

Greep op de informatiehuishouding

Hoe werk ik binnen de organisatie samen met de andere betrokkenen aan het op orde houden van de informatie? Wat houdt selecteren en waarderen van informatie in en beheer ik informatie op de juiste manier? Welke hulpmiddelen gebruik ik hierbij? (denk aan selectielijst/gebruik van een DMS)

Lesdag 7 – 15 juni Communicatie (schriftelijk)

Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn boodschap helder en eenduidig opschrijf en dat ik mijn lezers echt bereik?

Lesdag 8 – 22 juni Communicatie (mondeling)

Hoe voer  ik een effectief gesprek maak ik daarbij echt contact met mijn gesprekspartner?

Lesdag 9 – 13 juli Basis presentatie training

Presentatie van je praktijkopdracht