Ik ben Eva, 23 jaar en sinds juni 2018 adviseur in opleiding bij BECIS | DIOR. Na een bachelor bestuurskunde en een master Publiek management ben ik bij BECIS | DIOR terechtgekomen als adviseur in opleiding.  In mijn vrije tijd zet ik me met plezier als mentor in voor de belangen een (deels) wilsonbekwame meneer, doe ik Power Pilates en heb ik deze week genoten van een uitvoering van de Matthäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging. Ben je benieuwd naar wat ik doe als adviseur in opleiding binnen het vakgebied Informatiemanagement? In deze blog neem ik je graag mee in mijn werkweek.

Maandag:

Om 08.10 stond ik paraat bij de locatie van DIOR in Den Haag. Ik begon met een kort overleg met onze communicatieadviseur over de blog die je nu aan het lezen bent. Na deze meeting werkte ik aan een adviesrapport voor de gemeente Nieuwegein. In Nieuwegein heb ik de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar in hoeverre de gemeente voldoet aan het doel van het Stelsel van Basisregistraties bij het beheer en het gebruik van de basisregistraties. Hiervoor heb ik ook een presentatie voorbereid die ik woensdag ga geven. Het was gezellig om weer eens op onze ‘thuislocatie’ te werken met andere adviseurs.

Dinsdag:

Vandaag ging ik samen met Fiona (de salesmanager bij BECIS | DIOR) op gesprek bij een mogelijk nieuwe klant. Hopelijk kunnen we een mooie samenwerking aan gaan! Omdat ik vroeg op de locatie was, heb ik de laatste voorbereidingen in het zonnetje kunnen doen. Later hebben Fiona en ik op datzelfde plekje direct het gesprek geëvalueerd. Samenwerken en samen ontwikkelen komt altijd terug in de cultuur van BECIS | DIOR!

Woensdag:

Vandaag was ik bij de gemeente Nieuwegein en gaf ik in een presentatie mijn advies aan betrokken medewerkers naar aanleiding van een onderzoek dat ik drie maanden heb gedaan. Erg leuk om het resultaat van drie maanden werk te kunnen delen! De tips die ik tijdens de training van het traineeship bij DIOR  ‘Adviseren’ heb gehad, heb ik direct in de praktijk te kunnen brengen. Volgende week presenteer ik mijn bevindingen en advies aan het managementteam en dan is deze opdracht afgerond. Van de gemeente Nieuwegein en BECIS | DIOR kreeg ik het vertrouwen om de adviesopdracht zelfstandig uit te voeren, wat mij de kans gaf om veel te leren. Grote dank daarbij aan mijn opdrachtgever Eelco Rommes voor zijn prettige begeleiding en het delen van zijn ervaring!

Donderdag:

Naast de opdracht bij Nieuwegein, ben ik actief in de samenwerking tussen BECIS | DIOR en onze businesspartner OCTOBOX Nederland. Vandaag liep ik bij het Erasmus MC met Gloria mee, een business consultant van OCTOBOX. Bij deze klant heeft OCTOBOX NL de opdracht om netwerkschijven te inventariseren. Bij organisaties zet OCTOBOX NL steeds vaker de applicatie SNAPSHOT in. Dit is een applicatie waarmee bestanden op netwerkschijven geanalyseerd, geordend en opgeruimd kunnen worden. Door slimme vragen te stellen met behulp van SNAPSHOT kun je onderbouwde keuzes maken over wat er met de informatie moet worden gedaan. Voordelen zijn data- en kostenreductie, voldoen aan wet- en regelgeving en informatie die geordend, vindbaar en eventueel klaar voor migratie is. Het was erg mooi om het enthousiasme te zien bij een medewerker, toen wij met haar in gesprek gingen over de mogelijkheden voor haar afdeling.

Vrijdag:

Op de laatste dag van de werkweek zijn Gloria en ik aan de slag gegaan met het ontwikkelen van gezamenlijke diensten van BECIS | DIOR en OCTOBOX NL rondom het product SNAPSHOT. We maken hiervoor een ‘Handboek SNAPSHOT’ zodat ook BECIS-adviseurs deze mooie tool kunnen gebruiken voor onze klanten. Heel leuk om te zien hoe de expertise van een organisatie uit de IT en de kennis van een organisatie uit het informatiemanagement gebundeld worden, waardoor we klanten een integrale aanpak te kunnen bieden. En nu? Weekend!

Ik zie er naar uit om SNAPSHOT zelf bij klanten in te gaan zetten en hen blij te maken met de juiste informatie vindbaar op de juiste plek! Meer informatie over SNAPSHOT vindt je hier.

Al met al een drukke en volle week maar ik vond het interessant om mijn werkzaamheden een keer vast te leggen op papier en op beeld. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Hartelijke groet,

Eva.

(Eva is inmiddels afgestudeerd en werkt nu als adviseur bij BECIS | DIOR).