IN GESPREK MET: ROBBERT HULST

In verband met de coronacrisis werken onze collega’s al een aantal maanden vanuit huis. Graag delen onze adviseurs en informatiespecialisten een inkijkje in het thuiswerken. Deze week deelt onze informatiespecialist Robbert Hulst zijn ervaringen in het thuiswerken. Hij werkt op dit moment via BECIS | DIOR voor Rijkswaterstaat, bij het omgevingsloket Online.

“In het begin vond ik het nog wel lastig om alleen maar via het scherm met mensen te communiceren. Inmiddels ben ik daar wel aan gewend. 

Mijn naam is Robbert Hulst en ik werk sinds eind april via BECIS | DIOR voor Rijkswaterstaat bij het Omgevingsloket Online. Vlak voor de landelijke lockdown had ik bij Rijkswaterstaat het sollicitatiegesprek. Gelukkig kon ik, toen de coronamaatregelen van start gingen, wel vanuit huis beginnen aan de opdracht. Met mijn nieuwe collega’s maakte ik kennis via skype. Het voelde wat vreemd en onwennig om digitaal nieuwe mensen te leren kennen maar dat is helemaal goed gekomen. Twee keer per week houden we een digitaal koffiemomentje waarbij we naast de werk gerelateerde zaken ook dingen uit ons privé delen met elkaar. Zo blijven we als collega’s betrokken bij elkaar.

Hoe bevalt het thuiswerken bij je?

In het begin vond ik het nog wel lastig om alleen maar via het scherm met mensen te communiceren. Inmiddels ben ik daar wel aan gewend. Het is achteraf gezien verbazingwekkend en mooi hoe snel er nieuwe initiatieven kwamen en we ons aanpasten aan de nieuwe manier van werken.

Het thuiswerken heeft zowel voordelen als nadelen. Een van de voordelen is dat je geen reistijd meer hebt. Hierdoor heb je op een dag meer tijd voor andere dingen dan op een normale kantoordag. Toch zijn er ook momenten dat ik de reis, heen en weer naar werk en huis, mis. Na een dag thuiswerken heb ik ‘s avonds vaak de behoefte om te gaan sporten of een rondje te fietsen. Terwijl ik voor corona meer in de weekenden sportte.