Ha, leuk dat je mijn blog leest. Mijn naam is Niek Ong en ik ben sinds eind februari in dienst bij BECIS in het traineeship informatiemanagement/verandermanagement. Sinds eind februari zit ik bij de Gemeente Den Haag bij 2 verschillende projecten. In deze blog neem ik jullie mee in hoe een gemiddelde week van mij eruit ziet.

Bij de gemeente ben ik onderdeel geweest van twee programma’s. Als projectmedewerker heb ik geholpen met de uitrol van Outlook365 en Multi Factor Authentication. Twee projecten waarin je in hele korte tijd de gemeente goed leert kennen. Sinds augustus werk ik als Adoptie Coördinator en Programma secretaris aan het realiseren van de digitale werkplek binnen de Gemeente Den Haag.

Maandag: livegang Werknet
De maandag was een iets andere maandag dan normaal. Vandaag is het nieuwe intranet bij de Gemeente live gegaan. Maandenlange voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen en tot een succesvolle live gang geleid. Het is erg leerzaam om te ervaren hoe verschillende teams vanuit verschillende expertises samen werken aan een eind product. Daarnaast ben ik als Adoptie Coördinator verantwoordelijk voor de Microsoft Teams Pilot binnen de gemeente. Vandaag heb ik met de technische Office365 consultants de migratie doorgesproken welke woensdag plaatvindt.

Dinsdag: verder met de Teams pilot en voortgangsgesprek
Vandaag heb ik de Teams pilot migratie verder doorgesproken met onze informatie analisten. Welke randvoorwaarden hebben we opgesteld en hoe gaan we deze bespreken met de “key-users”. Direct daarop volgend een gesprek met een aantal key-users over hun deelname aan de MS Teams pilot. Leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn. Daarnaast blijkt uit het gesprek dat er bij deelname van deze afdeling er een aantal nieuwe vraagstukken bijkomen. Allemaal handige input voor de pilot dus!
Aan het eind van de middag heb ik mijn voortgangsgesprek met de Teamleider advies van BECIS. Dit gesprek heb je een keer per maand. Doormiddel van feedback en reflectieverslagen blik je terug op je eigen vooruitgang en wat jouw doelen zijn voor de komende maanden.

Woensdag: migratie Teams, trainee opdracht en programmazaken
De woensdag stond in het teken van de migratie van de Teams proof of concept naar de Teams pilot omgeving. Interessante dag waarbij je als adoptie coördinator veel moet schakelen tussen de technische consultants en functionele beheerders. Tijdens de lunch ben ik met een mede traineegenoot naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gegaan om een interview af te nemen voor onze trainee opdracht. Leuk om in een andere omgeving te zijn en zo nieuwe ervaringen op te doen. In de middag veel aandacht besteed aan de migratie. Tot slot, samen met de programma manager alle programmazaken doorgesproken van planningen tot financiën.

Donderdag: sprint review en #DigiLab070
Na een bijpraat moment met de projectmanager over de gang van zaken van de projecten waar ik betrokken ben, ben ik op weg naar de Leyweg. Ondanks dat de meeste van mijn werkzaamheden op het stadhuis plaatsvinden zit het technisch deel van ons team op de donderdag op een andere locatie. Op de Leyweg woon ik de sprintreview bij. In de sprintreview laat het team aan de stakeholders zien wat er de afgelopen sprint geproduceerd is. In de middag had ik weer key-user gesprekken met verschillende afdelingen. Daarnaast ben ik even langs het #DigiLab070 gegaan. Eén dag in de week besteed ik tijd aan het #DigiLab070. Het #DigiLab070 is een fysieke plek waar we digitale innovatie verduidelijken en waar ambtenaren van gemeente innovatie kunnen ervaren. Door digitale innovatie begrijpelijk te maken hopen we het draagvlak onder de ambtenaren te vergroten.

Vrijdag: kick-off MS Teams
Vandaag begint de dag met een Kick-off van MS Teams binnen mijn eigen Team Adoptie. Leuk om te vertellen wat we precies hebben gedaan en wat voor impact dat heeft op onze manier van werken. In de middag weer overleg gehad met de manager van Team Adoptie over de functioneel test plan welke ik geschreven heb voor een MS Exchange migratie. Zodra we goedkeuring hebben op dit plan kunnen we in samenwerking met het technisch team de migratie voorbereiden en testen. Uiteindelijk zal ik de migratie en de impact op de circa 8000 ambtenaren van de gemeente zelf coördineren, een leuk vooruitzicht!

Maar voor nu.. Fijn weekend!

Groet,

Niek