BECIS | DIOR en OCTOBOX  Nederland slaan de handen ineen om informatiegedreven Nederland te ontzorgen met grote anonimiseeropdrachten zoals WOB/Woo-verzoeken (Wet Open Overheid), WABO-dossiers en het opschonen en toegankelijk maken van netwerkschijven.

De Nederlandse overheid staat voor een ontzettend grote uitdaging om te voldoen aan alle wetten en processen rondom de informatiehuishouding. Door onze krachten te bundelen gaan we de tsunami van werk wat verzet moet worden beetpakken’’, aldus Hans Cordfunke en Harry Steenhuisen van Datamaesters

Duizenden pagina’s met de hand aflakken

De toenemende aandacht voor transparantie en privacy binnen organisaties zorgt ervoor dat het op orde hebben van de informatiehuishouding een veelbesproken onderwerp is. Veel organisaties zijn zich aan het oriënteren wat het Actieplan Open op Orde voor hen betekent op de lange termijn. Terwijl in de tussentijd de wet- en regelgeving gewoon blijft gelden. “We zien steeds meer spoedaanvragen binnenkomen om bijvoorbeeld WOB-verzoeken te anonimiseren. Waar het vroeger misschien met de hand kon worden afgelakt door de organisatie zelf, is dat door de hoeveelheid data in deze tijd echt niet meer te doen’’, aldus Hans Cordfunke.

Grote impact

Omvangrijke anonimiseeropdrachten kunnen een (te) grote impact hebben op organisaties. De uitdaging ligt niet alleen op de hoeveelheid te anonimiseren documenten, ook de tijd en betrouwbaarheid speelt een belangrijke factor. Een menselijke fout is snel gemaakt onder deze druk. Datamaesters ontzorgt organisaties bij het betrouwbaar anonimiseren waardoor organisaties zich kunnen blijven focussen op hun kerntaken.