VANAF VANDAAG BESCHIKBAAR: BECIS | DIOR ANONIMISEERSOFTWARE

Eenvoudig en snel voldoen aan wet- en regelgeving met de anonimiseersoftware van BECIS | DIOR

BECIS | DIOR heeft bekendgemaakt dat het vanaf donderdag 12 november 2020 een nieuw product gaat leveren: BECIS | DIOR Anonimiseersoftware. Hiermee worden persoonsgegevens eenvoudig en snel verwijderd uit documenten. Waardoor een gemeente bijvoorbeeld aan een wob-verzoek kan voldoen zonder daarbij privacy van personen te schenden.

“Een bijzondere stap voor BECIS | DIOR, omdat wij altijd ‘softwareonafhankelijk’ waren, en dat op alle andere gebieden ook zullen blijven. Wij zijn echter zo enthousiast over dit product, dat wij dit heel graag bij onze klanten willen inzetten.” Aldus Robert Bos, oprichter en directeur van BECIS | DIOR.

Over BECIS | DIOR

BECIS | DIOR is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van informatiemanagement dat veelal voor de overheid werkt. Naast advies en interim-opdrachten hebben zij ook een opleidingscentrum. DIOR Academy is al ruim 30 jaar een opleidingsinstituut voor medewerkers die werkzaam zijn in het vakgebied informatiebeheer- en management. BECIS | DIOR heeft tevens een eenjarig programma voor een traineeship Informatie- en verandermanagement voor young professionals, die training krijgen en werkervaring opdoen.

Anonimiseren

Het klaarmaken van de te publiceren documenten met persoonsgegevens is voor veel organisaties een zeer tijdrovende klus. Met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt van organisaties verwacht dat zij nóg zorgvuldiger omgaan met persoonlijke gegevens van burgers.

De BECIS | DIOR Anonimiseersoftware biedt uitkomst om als organisatie snel en gemakkelijk te voldoen aan de wet- en regelgeving. Het bureau levert software die automatisch specifieke gegevens uit documenten verwijdert, waardoor er meer tijd overblijft voor andere werkzaamheden. Het aflakken gebeurt automatisch en is van toepassing op allerlei documenten zoals e-mails, gescande én digital born-documenten.

“Met de deskundigheid en kennis van de adviseurs en deze nieuwe tool kan BECIS | DIOR het informatiebeheer van onze klanten nog sneller en beter optimaliseren”, zegt Hans Cordfunke, oprichter en directeur van het bureau.

Product en dienst

De anonimiseersoftware kun je als organisatie aanschaffen, maar het is ook mogelijk een adviseur in te huren die het anonimiseren voor de organisatie doet. De technische implementatie wordt gedaan door technisch partner OCTOBOX. Hans Cordfunke: “Zowel BECIS | DIOR als OCTOBOX zien door de veranderende wet- en regelgeving (zoals de Wet open overheid en de Algemene Verordening Gegevensbescherming) en voortschrijdende digitalisering dat hun opdrachtgevers het lastig vinden om het anonimiseren volledig geautomatiseerd te integreren binnen hun dienstverlening. Daarom zijn de bedrijven deze nauwere samenwerking aangegaan. Op deze manier komt bewezen techniek en consultancy samen en kunnen we op dit vlak excellente dienstverlening bij onze opdrachtgevers realiseren.”