[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1516988632649{margin-right: 80px !important;margin-left: 80px !important;}”]

De week van … adviseur in opleiding Shirley Siebum.

Maandag:

De maandag begon hectisch, ik sta om 06:15 naast mijn bed en begin de dag met een koffie. Het is erg druk op de weg dus ik besluit na overleg om thuis te werken en er een productieve dag van te maken. Ik gebruik de dag om mijn gesprekken bij de BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) voor de komende week voor te bereiden. Bij dit project is het essentieel om erachter te komen wat de betrokkenen vanuit hun expertise belangrijk vinden voor het opstellen van de performance indicatoren. En natuurlijk wil ik als adviseur in opleiding hier het beste uit halen en gelijk mijn gesprekstechnieken oefenen. Hier kan ik vandaag goed mee aan de slag.

 

Dinsdag:

Vandaag is het eindelijk zover, ik mag de eerste gesprekken voeren vanuit mijn rol als informatieadviseur. Mijn agenda staat bomvol gesprekken met teammanagers, strategisch adviseurs en informatiemanagers. Het is erg leuk om de technieken vanuit de training toe te passen en te merken dat iedereen op zijn eigen manier communiceert. Het is mijn uitdaging als adviseur om met iedereen te kunnen communiceren en te zorgen dat het helder is waar wij naartoe werken. Ik ben vandaag veel onderweg, ik bezoek meerdere gemeenten en verzamel input van iedereen die ik spreek.

Woensdag:

Ook woensdag ben ik een hele dag onderweg. Het eerste gesprek is met klachtencoördinator van de gemeente. De klachtencoördinator wil graag een meting laten uitvoeren om het afhandelen en registreren van klachten te verbeteren. Vanuit mij rol kan ik kijken wat ik voor hen kan betekenen. In Castricum heb ik een meeting met een stagiaire over haar onderzoek bij de gemeente en hoe wij elkaar kunnen helpen. Het is leuk om te zien hoe ik slechts enkele jaren geleden in haar schoenen stond en nu als adviseur in opleiding een stagiair mag helpen bij een onderzoek.

Donderdag:

‘Code rood’ dag. Ik rijd naar Den Haag om te werken bij Dior Academy. Gelukkig was ik veilig binnen en kon ik vanuit het mooie pand naar buiten kijken hoe het natuurgeweld zich manifesteerde in Den Haag. Ik bespreek met Fiona (business developer bij BECIS) de kansen die er zijn: is er mogelijkheid tot verlening of uitbreiding van de opdracht en waar kan en wil ik aan de slag hierna. Ik vind het erg belangrijk om met veel mensen binnen de organisatie goed contact te hebben, want je kan veel voor elkaar betekenen. Fiona zoekt naar kansen voor mij en ik houd mijn ogen open voor de kansen voor Fiona. Onder het genot van een koffie hebben we mijn doelen en ambities besproken en wat ik graag wil leren als adviseur in opleiding. Ik bepaal voor een gedeelte mijn eigen leertraject dus het is tof om die teugels in eigen handen te hebben. Uiteindelijk was het donderdag een hele drukke dag en was het best pittig om met de storm Den Haag uit te komen.

Vrijdag:

Vrijdag ben ik bezig geweest met de opdrachten en lesstof die wij krijgen vanuit ons opleidingstraject. Wij moeten een audit doen en heb vrijdag hier uitvoerig aan gewerkt. Tijdens mijn studie Bestuurskunde heb ik al kennis gemaakt met projectmanagement en procesmanagement maar in ons leertraject gaan wij nog veel dieper in op (de theorie van) projectmanagement. Ook heb ik vrijdag even de UP door de wasstraat gehaald en schoongemaakt. Ik vind het schoonhouden van de auto een van de verantwoordelijkheden die ik heb. Want uiteindelijk ben ik als adviseur in opleiding het visitekaartje van BECIS![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]