Simone Nieuwenhuis

Adviseur

simonenieuwenhuis@becis.nl

Ik ben adviseur op het gebied van Verandermanagement. Mijn focus ligt op het gedragscomponent van complexe IT veranderprojecten, waarbij mijn specialisme zit in de communicatie van adoptie, competentieontwikkeling en training.

Ik heb ervaring binnen het vakgebied, onder andere in zaakgericht werken, DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet) en Office365 (Digitaal Samenwerken). In Groningen heb ik Human Resource Management gestudeerd en als eindopdracht de veranderbereidheid onderzocht van medewerkers binnen een logistiek bedrijf. Vanaf toen wist ik dat ik veranderprocessen gericht op structuur en mensen het meest interessant vond. In 2018 ben ik begonnen met een traineeship gericht op Change Management, waarbij ik zowel vanuit de theorie als praktijk in dit vakgebied mij verder kon ontwikkelen. Ik heb diverse cursussen als LEAN, Design Thinking en Scrum gedaan. En ik heb de opleiding Informatie Management afgerond.

Ik vind het leuk om een bijdrage te leveren aan meer transities binnen de “overheid en bedrijfsleven” door een grote rol te spelen in complexe IT-veranderprojecten waar de focus ligt op de adoptie van nieuwe systemen.

Dynamiek in het leven, dat vind ik best belangrijk! Afwisseling en nieuwe uitdagingen aangaan hoort daarbij.