De week van…

Op 22 april gaf onze adviseur in opleiding Laura ons op Instagram een kijkje in haar werkweek bij de Gemeente Den Haag. Lees al haar belevingen hier terug!

Maandag

Hoi, ik ben Laura! Deze week is het tijd voor #deweekvan mij. Een korter weekje, aangezien gisteren een vrije dag was. Wil je weten wat ik gisteren heb gedaan?
.
Sinds september 2018 ben ik begonnen als Adviseur in opleiding bij BECIS en ben ik werkzaam bij de gemeente Den Haag op de afdeling Informatiebeheer. Ik ben betrokken bij de business implementatie van een postregistratiesysteem met workflow en de digitale handtekening. Ik vind het een leuke uitdaging om te werken aan projecten die bijdragen aan het informatiebeheer en meegaan in de koers op digitaal. Maar bovendien ook medewerkers kunnen ontzorgen in hun werkzaamheden.

Vandaag heb ik voor het project digitale handtekening de planning bijgewerkt en heb ik de selectieprocedure voor digitaal ondertekenen verder uitgewerkt. Voordat we kunnen implementeren is het van belang dat het juridisch en op het gebied van informatieveiligheid in orde is. Vanmiddag heb ik de afspraken die hiervoor met andere expertises gepland staan voorbereid.

Dinsdag
#deweekvan Laura! Den Haag is een inspirerende plek om te werken. Maar het werken doe ik voornamelijk binnen, zittend en achter een computer. Juist om productief te blijven, loop ik elke dag een inspiratierondje. Heerlijk hoe een half uurtje in de buitenlucht vaak nieuwe ideeën brengt of stress vermindert. Of op zijn minst genoeg frisse energie geeft om weer met de trap naar de 5e verdieping te gaan!
.
Vandaag heb ik voor de digitale handtekening een proces uitgewerkt dat als pilot gaat draaien. Het goed in kaart brengen van de huidige situatie en de gewenste situatie is vaak puzzelen. Wat gaat er veranderen als je digitaal gaat ondertekenen? Welke stappen moet je doorlopen voor digitaal ondertekenen? En wie is erbij betrokken? Het leuke aan de pilot is dat ik nu op kleine schaal kan ontdekken welke mogelijkheden en uitdagingen er spelen. Daarom werk ik meteen ook aan de werkinstructies.
.
Wie gaat er nog meer elke dag wandelen? Of vinden jullie inspiratie op een andere manier? Ik ben benieuwd!

Woensdag

#deweekvan “Een olifant eet je hap voor hap”.
Vandaag en morgen zijn trainingsdagen bij BECIS. Vandaag staat in het teken van LEAN en bereiden we ons voor op een project om de efficiëntie van een proces in de praktijk te verbeteren. Een vol dagprogramma, waarbij we de theorie afwisselen met oefeningen, presentaties en veel creativiteit!

Vrijdag

#deweekvan Trainingsdag 2 stond in het teken van implementeren. Hier waren we nog druk met creatief structureren en het plannen van onze LEAN projecten. Een leuke afsluiting van een leerzame week. Nu tijd voor de #vrijmibo oftewel Koningsnacht! Fijn weekend!

Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte van de volgende Take Over!