Advanced
programma

 

 

Solliciteer direct

Opleidingsniveau
WO master

Vakgebied
Informatiemanagement

 

Instroomeisen
Lean orange belt, Prince2, Scrum

Wat krijg je?
OV business card, laptop, mobiel

Vragen over dit programma?
Neem contact op

Wil je ontdekken welk type leider jij bent, je specialiseren binnen het vakgebied en inhoudelijke kunnen sparren op managementniveau? Dan is ons uitdagende en inhoudelijke ontwikkelprogramma voor jou. Als adviseur bij BECIS krijg jij de kans om zelf invloed uit te oefenen op het type opdracht waar je op ingezet wordt. Binnen 1 jaar ben jij die gewilde specialist die de leiding heeft in een groot project, zich bezig houd met wet- en regelgeving of knelpunten analyseert in de informatievoorziening. Voor professionals met ambitie die snappen hoe gebruikers omgaan met veranderingen en systemen. Welke rol pak jij?

 

Het Advanced programma is gericht op de professionele en persoonlijke vaardigheden die nodig zijn om de professional van de toekomst te zijn. Samen met andere professionals volg je bij ons opleidingsinstituut DIOR Academy een verdiepende leergang. Het programma is gericht op vakinhoudelijke kennis, leiderschap en de professionele vaardigheden die nodig zijn om effectief vorm te geven aan verandering binnen organisaties. Door middel van intervisies, coaching en trainingen word je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Het ontwikkelprogramma duurt een jaar en is een mix van werken, verdieping en specialisatie, ervaring opdoen en persoonlijk leiderschap. Je gaat direct als adviseur aan de slag bij een opdrachtgever. Wat ga je doen:

  • Direct aan de slag aan uitdagende projecten
  • Snel veel specialistische expertise ontwikkelen
  • Werken aan je persoonlijk leiderschap en effectiviteit

Het Advanced programma is gericht op vakinhoudelijke kennis en de professionele vaardigheden die nodig zijn om effectief vorm te geven aan verandering binnen organisaties. Een belangrijk element is het vertalen van actuele ontwikkelingen naar strategie en oplossingen voor onze opdrachtgevers. Je volgt trainingen en krijgt veel feedback, dit is soms confronterend maar altijd leerzaam. In een ongedwongen omgeving halen wij je uit je comfortzone om zo doelgericht te komen tot jouw kracht en sterke punten. Wat zou je graag willen in je werk? Wat is het dat je tegenhoudt? En wat kan je nog ontwikkelen? Gedurende het gehele programma word je begeleid door een coach. Tevens werk je aan een eindopdracht. Kortom: naast vakinhoudelijke verdieping en persoonlijk leiderschap bieden we je een inhoudelijk sterk en uitdagend programma.

 

Inhoud

Onderwerpen

– Business Analyse & Trends (o.a. Big Data, Artificial Intelligence, Smart City)
– Enterprise architectuur als Business strategie
– Analyse Vaardigheden
– Aquisitie vaardigheden
– Privacy en regelgeving
– Verdieping in projectmanagementstechnieken & PSU
– Masterclass adviseren & stakeholders management
– Service oriented architecture
– Verdieping privacy en regelgeving
– Strategic sourcing
– Beïnvloedingsvaardigheden,
– Leidinggeven
– Performance management
– IT governance
– Digitale transformatie

 

Data analyse en IT toepassingen
– BiSL
– IPMA-C
– ITIL
– ASL

– Je hebt 2-3 jaar werkervaring bij een (semi)overheidsinstelling (mag ook in de vorm van een stage).
– Je bent klantgericht, communicatief en integer. Dit is belangrijk omdat wij met en voor mensen werken.
– Je werk accuraat en gestructureerd, want continuïteit en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.
– Instroomeisen: WO Master, Scrum, LEAN (orange Belt) en PRINCE2.

Werkend leren en lerend werken is ons motto en dat is in de hele organisatie voelbaar. Binnen één jaar ben jij een gewilde professional met een bak aan kennis, kunde en ervaring in huis! Wij brengen kennis in beweging en groeien met onze mensen mee. Na afronding van het ontwikkelprogramma ben je een stevige medior informatieadviseur van waarde die bij BECIS kan doorgroeien naar een senior functie.

Inhoudelijke kennis is een voorwaarde om een goed advies aan je klanten te kunnen geven. Je weet waar je het over hebt, ook als dit zich buiten je primaire vakgebied afspeelt. Jij bent voor de klant immers het primaire aanspreekpunt voor alle relevante informatievraagstukken. Je opereert makkelijk op senior management niveau. Je houdt je bezig met de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving (privacy, de archiefwet), kortom je bent een echte vakinhoudelijke sparringpartner.

– Voor Scrum, Lean and Agile werken draai jij je hand niet om.
– Je hebt uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden t.b.v. beleidsontwikkeling, handboeken en procesbeschrijvingen.
– Je kan data structureren, informatie analyseren en dit vertalen naar de interne organisatie.

Strategische en juridische kennis is een voorwaarde om te kunnen adviseren over en uitvoeren op beleid. Je adviseert bij de (her)inrichting en vernieuwing van diensten, applicaties en processen en weet draagvlak te creëren. Je analyseert en beschrijft vraagstukken en knelpunten in de informatievoorziening. Je bent hierbij in staat een vertaalslag te maken tussen business en IT. BECIS is vooruitstrevend, dit betekent dat we pro actief mee- en vooruitdenken met de klant en graag een stap extra zetten.

– Je bent innovatief en creatief, dit betekent dat weet hoe je processen moet modelleren.
– Je hebt kennis van het gehele ICT-proces evenals bedrijfsprocessen en verandermanagement.
– Je denkt proactief mee- en vooruit met de klant om behoeftes te vertalen naar bruikbare IT oplossingen.

Het behouden van overzicht is een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van een implementatietraject. Je weet projecten vanaf de planning tot en met de afronding ervan succesvol te realiseren. Als echte leider zorg je ervoor dat iedereen op een lijn zit kan je mensen sturen maar stel je ook het project centraal. Je bent aanspreekpunt voor klant, ontwerpteam en projectmedewerkers.

– Je bent communicatief sterk, je weet om te gaan met weerstand.
– Je kunt delegeren, je bent een geboren leider.
– Je bent stressbestendig, dit is belangrijk want je bewaakt deadlines en de haalbaarheid van het project.