Het Advanced Programma is een intern programma voor onze adviseurs die zich graag verder willen verdiepen in het vakgebied informatiemanagement. Tijdens dit eenjarig programma krijgen ze de kans om aan de slag te gaan met hun persoonlijk leiderschap. Mila de Ruijter maakt deel uit van de groep adviseurs die op het moment dit programma volgt. In deze blog vertelt Mila meer over het speciale weekend weg, waar de adviseurs een start maakten met het opstellen van hun persoonlijke kompas. 

Afgelopen 24 en 25 juni ging het Advanced Programma echt van start! Met een groep van 10 adviseurs, waarvan de ene helft de leertrack Verander- en projectmanagement volgt en de andere helft koos voor de track Business Informatie Analyse, werden we verwelkomt op het landgoed ISVW. Dit weekend in een groene en bosrijke omgeving, stond in het teken van Persoonlijk Leiderschap. Waar het bij de Kick-off voornamelijk ging over het programma, het uitgebreid kennismaken met mede-collega’s en de trainers door middel van leuke speeddates. Ging het dit weekend vooral over het op zoek gaan naar drijfveren, je eigen drive, en je kwaliteiten- en persoonlijkheidsprofiel. En zoals de trainers het noemden “We zijn goed voorbereid van start gegaan en nu begint de reis dan echt!” De leerreis die ons op weg helpt om tot Medior Adviseur door te groeien en die ons helpt keuzes te maken op basis van onze kwaliteiten, talenten en interesses.

En bij een reis hoort een kompas. Die maakten wij als vertrekpunt van deze training maar ook voor het Advanced traject zelf. Bij het opstellen van je eigen persoonlijke kompas staan 2 vragen centraal: “Waar kom je vandaan en wat is je vertrekpunt?” en daarnaast de nuttige vraag “Wat is je missie, waar wil jij naartoe bewegen?” rekening houdend met je eigen valkuilen, kwaliteiten en een geschetste omgeving die bij jou past. Ik vond dat erg leuk om voor mijzelf weer bewust na te denken wat mijn beweegredenen zijn in het werk en wat ik zie als zinvol werk en wat mijn werk plezierig maakt.

Met deze werkmissie in het achterhoofd houdend volgde er een actieve opdracht buiten in de bossen. We liepen, met alle adviseurs op een rij, letterlijk de stappen van de Logische Niveaus. Van niveau 1: In welke werkomgeving zit ik, naar niveau 2 en 3: Wat kan ik en wat doe ik, naar uiteindelijk stap 6 en 7: Wie ben ik en waar sta ik voor. Het meest interessante vond ik dat we diezelfde niveaus ook terugliepen. Beginnend bij ‘waar sta ik voor’ eindigend in ‘in welke werkomgeving zit ik’. Inspirerend was voor mij dit teruglopen van zingeving naar omgeving, ik zag direct meer kansen die ik als adviseur zou kunnen en willen bewerkstelligen.

We kijken als adviseurs enthousiast terug op dit inspirerende en leerzame “Persoonlijk Leiderschap” weekend. Erg leuk om deze verdiepingsslag met elkaar aan de start van dit ontwikkelprogramma te kunnen maken. En ik weet zeker dat we met elkaar deze drive om (van elkaar) te leren en met elkaar te leren in de volgende inhoudelijke trainingen gaan voortzetten!