Uw medewerker staat centraal

 

Onze young professionals staan middenin de digitale samenleving en zijn perfect in staat de connectie te maken tussen de business en IT. Onze young professionals zijn inzetbaar in het voortraject als (junior) business analist en functioneel beheerder, wanneer vragen als: ‘Wat heeft de organisatie nodig en waarom?’ beantwoord moeten worden. En ook als trainer, floorwalker, functioneel beheerder, gebruikersondersteuner, deelprojectleider, projectsecretaris en informatieanalist gedurende het implementatietraject. De kracht van onze young professionals ligt bij de zachte kant van implementatietrajecten. Ofwel: wat heeft de gebruiker nodig om succesvol te kunnen werken met het nieuwe systeem.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook als afgeronde implementaties (nog) niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd en een extra of nieuw impuls wenselijk is, zijn onze young professionals de aangewezen personen om dit vlot te trekken. Onze young professionals werken nauw samen met ervaren adviseurs, projectleiders en trainers om een sterk en uitgebalanceerd implementatie(uitrol)team te vormen. Zo heeft u ‘best of both worlds.’ Prijstechnisch is een dergelijke constructie ook erg aantrekkelijker.

Als een frisse wind en een nieuwe kijk op de zaken wenselijk en/of noodzakelijk zijn of andere wegen bewandeld moeten worden, dan is uw organisatie toe aan samenwerken met onze young professionals. Zij gaan samen met u de uitdaging aan. Ze komen met verfrissende ideeën, doen praktische voorstellen, ze luisteren en vragen door en komen op basis van hun analyse met een concreet plan van / voorstel tot aanpak.

Onze young professionals zijn hoogopgeleid (HBO+/WO), communicatief sterk en weten implementaties en verandertrajecten tot een succes te maken. Ze volgen een intensief leertraject waarbij onze kernwaarden – werken voor en met de klant – centraal staan.

De kracht van onze young professionals ligt bij implementatie- en verandertrajecten. Denk aan digitaal (samen)werken met bijvoorbeeld SharePoint (Online), DMS en zaaksystemen. U kunt hen inzetten om volwassenheidsmetingen, digitale inbedding in de organisatie en quickscans uit te voeren. Ook op datamigratie opdrachten, functioneel beheer en Business Intelligence zijn onze young professionals inzetbaar.

Onze young professionals zijn werkzaam in de volgende rollen:

Een implementatie stokt wanneer de oplossing niet werkbaar is voor de gebruikers. Dit ontstaat door gebruikers niet (tijdig) bij het traject te betrekken. Er ontstaat een mismatch tussen toepasbaar en werkbaar. Systemen of software worden (onbedoeld) een doel op zich en de gebruikersadoptie blijft onderbelicht. Een gemiste kans, zo blijkt uit evaluaties van implementatietrajecten. Ook hier geldt voorkomen (te weinig aandacht en middelen voor de zachte kant van de implementatie) is beter dan genezen (nieuw of extra impuls geven aan de gebruikersondersteuning).

Veel organisaties vergeten gebruikers te betrekken bij het (voor)traject. Ook worden gebruikers te vroeg of te snel na implementatie vergeten. Onvoldoende of verkeerde training is ook een struikelblok. De verkeerde persoon wordt ingezet als trainer of ondersteuner: laat een hardcore techneut gebruikerstrainingen geven aan medewerkers, dan is de kans groot dat de aansluiting onvoldoende tot stand komt. En hier ligt de kracht van de young professionals van BECIS. Zij hebben kennis van de techniek, maar leggen de focus op de gebruiker. Dat maakt het verschil. Dit blijkt ook uit evaluaties bij onze klanten: gebruikers voelen zich gehoord en ondersteund. Onze young professionals zijn benaderbaar, hebben tijd en aandacht voor de medewerkers en draaien er niet omheen, ze maken het niet mooier dan het is.

De gewenste veranderingen in de organisatie doorvoeren verlopen minder stroperig, de gebruikerstevredenheid neemt toe, het gebruik van de middelen (software) neemt toe en het digitaal (samen)werken wordt bevorderd.

Wilt u kennis maken met een van onze young professional,  samenwerken of meer infformatie? Dat kan natuurlijk. Neem dan contact met BECIS via Sales@becis.nl.