Digitaal archiveren

In deze tijd is het des te belangrijker dat we onze informatie veilig, vindbaar en duurzaam opslaan. Uitgangspunt is dat informatie zo snel mogelijk, plaats- en tijdonafhankelijk, toegankelijk is voor iedereen. Zowel voor de burger, het bestuur, de ambtenaar en de externe partij die het nodig heeft. Zo kan informatie voor verschillende doeleinden geraadpleegd en gebruikt worden. Hoe regel je dat binnen de organisatie, waar de informatie in diverse applicaties ligt opgeslagen? Hoe zorg je ervoor dat je dan de context nog kan borgen? Het liefst zou de organisatie zien dat zaken zoveel mogelijk geautomatiseerd gearchiveerd worden, wat is daarvoor nodig? Tijdens deze workshop gaan we in op deze vraagstukken.

Online

De workshops worden volledig online verzorgd. Dankzij de talloze leervormen in de online leeromgeving, kun je effectief, met sociale interactie op afstand bij ons workshops en trainingen blijven volgen. Zoals je gewend bent staat persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktijkgerichte toepasbaarheid nog steeds centraal.

Voor wie

Deze workshop is bestemd voor medewerkers binnen het vakgebied van informatiemanagement, o.a.  informatiespecialisten, informatiebeheerders en DIV adviseurs. Daarnaast is de cursus interessant voor medewerkers die meer willen weten over het vakgebied van informatiemanagement.

Niveau

Basisworkshop

Datum 22 oktober
Tijdstip 09:30 -12:30 uur
Prijs €395,-
Schrijf je in
Inhoud
Waarom archiveren we?
De huidige inrichting en fases van het archiveringsproces
De kaders en richtlijnen van archivering
Versnippering van de informatie over de verschillende systemen en zorgen voor de borging van de context
Helder maken waar de bedrijfskritische informatie zich bevindt.