Sophie van Dijk

Adviseur in Opleiding

sophievandijk@becis.nl

Ik ben sinds april 2019 adviseur in opleiding bij BECIS | DIOR. Na de studie algemene cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heb ik een tijdje in de culturele sector gewerkt, totdat ik bij een onderzoeksbureau in Den Haag terechtkwam. Hier ben ik in aanraking gekomen met het implementeren van nieuwe systemen en hoe je werknemers in dit proces meeneemt. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat ik voldoening haal uit het stroomlijnen en verbeteren van processen binnen een organisatie. Ik stel daarbij de gebruiker centraal. Daarin heb ik BECIS | DIOR gevonden.

Wat ik zo leuk vind aan het traineeship bij BECIS | DIOR is de combinatie van leren en ervaring opdoen. Je kunt de theorie meteen toepassen in de praktijk. Ook gebruiken we de trainingen om actief met vraagstukken of situaties uit onze eigen werkomgeving aan de slag te gaan.
Op dit moment doe ik een opdracht bij het omgevingsloket online bij Rijkswaterstaat. Hier houd ik mij onder andere bezig met gebruikersondersteuning en functioneel beheer van het omgevingsloket online (OLO) en de activiteitenbesluit internet module (AIM). Ik geef advies over het gebruik van het omgevingsloket op basis van gebruikersvragen. Daarnaast zorg ik ervoor dat nieuwe releases van het OLO en de AIM worden gerealiseerd. Ook breng ik de gebruikerswensen in kaart voor de doorontwikkeling van deze applicaties.