Daan de Nooijer

Adviseur

daandenooijer@becis.nl

Na mijn Bachelor en Master Sociologie te hebben afgerond aan de Universiteit Utrecht heb ik verschillende banen geprobeerd, onder meer als anti-witwas analist. Omdat het me ontbrak aan uitdaging en maatschappelijke impact heb ik in 2020 besloten om de switch te maken naar de publieke sector en informatiemanagement. Tijdens mijn stage bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid merkte ik al dat ik het leuk vind om informatie te inventariseren, analyseren en over te brengen naar anderen.

Nu mijn traineeship erop zit ben ik klaar voor de volgende stap in mijn carrière. Bij het vervullen van mijn opdrachten heb ik gemerkt dat overheden veel informatiesystemen in gebruik hebben en dat deze informatie nog niet optimaal wordt benut. Door deze informatie in kaart te brengen en na te denken over de toepassingen hiervan kan de bedrijfsvoering, het beleid of service naar klanten naar mijn idee enorm verbeterd worden. In dienst gaan bij BECIS | DIOR voelde als een goede en logische stap, omdat er volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe mijn verdere carrière eruit gaat zien. Idealiter combineer ik informatie- en datamanagement met (sociale) veiligheid.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool, verzamel ik kleding en sneakers en kijk ik graag documentaires. Met name documentaires gericht op bijzondere groepen mensen spreken mij erg aan, mede door mijn studieachtergrond. Verder ga ik een goede discussie over allerlei onderwerpen niet uit weg!