Mart Vrieze

Mart Vrieze

Adviseur 
Na mijn studie politicologie en master internationale betrekkingen ben ik bij Ajilon Young Professionals gestart aan het traineeship informatiespecialist overheid. Na dik een jaar benaderde BECIS mij voor het Advanced programma. De combinatie van ontwikkeling en uitdaging haalde mij over de streep.

Ik hou ervan om met gevoel voor humor complexe problemen begrijpelijk te maken. In mijn huidige opdracht komt dat goed van pas. Nederland krijgt een nieuw systeem voor de beveiliging van het spoor European Rail Traffic Management System (ERTMS). Bij het project ERTMS faciliteert BECIS Digitaal samenwerken met behulp van SharePoint Online. Hierbij werken medewerkers uit drie moederorganisaties (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nederlandse Spoorwegen en ProRail) samen. Binnen dit programma adviseer ik mijn leidinggevende over het juist archiveren van de digitale werkomgeving en de inrichting van de werkomgeving in de volgende projectfase. Ik heb de inhoudelijke kennis die nodig is om de volledige werkzaamheden in beeld te brengen. Ik hou ervan om klanten te helpen structuur in hun werkzaamheden op te bouwen. Gestructureerd werken, kennis van de archiefwet en kunnen omgaan met politieke belangen zijn voorwaarden die belangrijk zijn voor deze rol.

“Als verbindende schakel tussen organisaties en ICT zal je als professional over steeds meer ‘cross-functionele’ kennis leiderschap moeten beschikken.”

Naast mijn baan volg ik bij BECIS het Advanced ontwikkelprogramma, hierbij ligt de focus op kort- en langlopende ontwikkelingen binnen het vakgebied. Zo is de invoering van de AVG uiteraard hot topic. Ik richt mij tijdens de trainingen op het verbeteren van de processen, waarbij bijvoorbeeld automatisering een natuurlijke plek opvult. Ik kijk dan naar de samenhang van processen en applicaties en de rol van de medewerkers en de cultuur van de organisatie in dit geheel.

Bij BECIS zijn de lijnen kort, dat is prettig, zeker als je je werk als adviseur combineert met een opleiding, dan is het fijn als er snel geschakeld kan worden. Met het ontwikkelprogramma kan ik snel groeien en mij specialiseren binnen het vakgebied: een mooie uitdaging.