Op woensdag 13 mei organiseert BECIS|DIOR in samenwerking met de Public Leadership Foundation een digitale brainstorm. Hiermee willen we op een creatieve manier bijdragen aan het initiatief “De Buurvrouw & Buurvrouw-Bus”, winnaar van de MAD-award, uitgereikt door de Public Leadership Foundation. Lees hier meer over het initiatief, en hoe jij kunt bijdragen via de digitale brainstorm sessie.

Are you MAD enough?

Zoals je misschien wel weet, heeft BECIS|DIOR een partnerschap met de Public Leadership FoundationSamen willen we actief bijdragen aan het MAD leadership (Making A Difference). Wat betekent dat? Beide organisaties vinden elkaar in hun missie om van de wereld een betere, meer gelijkwaardige, eerlijke en duurzame plek te maken. Daarnaast geloven we dat het publiek leiderschap dat hiervoor nodig is, van iedereen is. We hebben allemaal de mogelijkheid om het verschil te maken. Meer weten over de leiderschapsfilosofie van de PLF? Bekijk deze TED-talk van co-founder Rune Todnem By! 

Digitale brainstorm

En nu, actieDe Public Leadership Foundation heeft je hulp nodigWe bundelen onze kennis om een prachtig maatschappelijk initiatief verder te brengen. 

Afgelopen november heeft de PLF voor het eerst de MAD-award uitgeloofd aan een initiatief dat echt het verschil maakt. Bij de award was een prijs van €500,- gemoeid, bedoeld om het initiatief verder te ontwikkelen. De jury koos “de Buurvrouw & Buurvrouw-bus” als winnaar! Deze dames (en heren) rijden met hun bus door Leeuwarden. Mensen die dat nodig hebben kunnen er terecht voor een kopje koffie, een luisterend oor of iets te eten. Zo strijden ze op een laagdrempelige manier tegen eenzaamheid en armoede: zoals je ook bij buurman of buurvrouw terecht kan. Belangrijk is hierbij dat de rol van buurvrouw wederkerig en gelijkwaardig is: de ene keer geef je hulp, de volgende keer ben jij degene die hulp vraagt. 

Wat blijkt? De Buurvrouw & Buurvrouw bus werkt zonder geld en zonder regels. Die geldprijs interesseert ze dus niet zo! Toch kunnen we ze helpen: de Buurvrouw & Buurvrouw bus zou graag meer mensen inspireren om een buurman of buurvrouw te zijn. Het concept moet schaalbaar worden en eenvoudig te starten in andere gemeenschappen. Daarom organiseren we een hackathon, met de passende naam “Find your mienskip!”. Tijdens dit event willen we samen met de deelnemers een concreet product opleveren: een gespreksstarter die inspireert, de vindbaarheid vergroot en brand awareness creëert. 

Maar dan komen we bij de volgende uitdaging: een hackathon is idealiter een fysieke bijeenkomst, maar dat is in COVID-19 tijden niet mogelijk. BECIS|DIOR biedt daarom de helpende hand, met haar kennis over digitaal samenwerken. We organiseren een digitale brainstorm om de hackathon voor te bereiden! We halen de eerste ideeën op over:
 

  • Hoe de ideale gespreksstarter eruit ziet; 
  • Hoe je de vindbaarheid van de buurvrouw vergroot; 
  • Wat er nodig is om de ideeën te realiseren (bijvoorbeeld qua inzet van kennis, netwerk en skills). 

De digitale brainstorm vindt plaats op woensdag 13 mei. Wil jij meedenken? Of ken jij iemand die hier zeker bij kan helpen? Neem dan contact op met adviseur in opleiding Colette van Boven via email (colettevanboven@becis.nl) of telefoon (06-82525579).