Maartje

Maartje Bekker

Marketing en communicatieadviseur 

Mijn studie aan de Design Academy Eindhoven (DEA) heeft mij veel gebracht. Ik benader een vraagstuk open, vooruitkijkend en terugblikkend, met oog voor de behoefte van de mens. Ik werk niet volgens een vastomlijnd proces, maar ik heb geleerd om te experimenteren, te leren van fouten en te verbeteren om tot resultaat te komen. Creativiteit betekent voor mij dat je oplossingen kunt bedenken en je daarbij niet laat beperken en fouten durft te maken.

“Creativiteit is een manier van denken.”

Deze benadering werkt niet alleen goed in een ontwerpproces, maar ook voor tactisch en strategische communicatievraagstukken. Enerzijds kan ik een merk neerzetten, zien wat er nodig is om een eigen identiteit te creëren. Aan de andere kant vind ik het een uitdaging om echt inhoudelijk een merk tot uitdrukking te laten komen. Hierbij zoek ik altijd de samenwerking op met andere afdelingen. Die dubbelrol – creatief en inhoudelijk – past mij goed. Met mijn rol als communicatieadviseur hier bij BECIS valt alles op zijn plek. Er is een goede balans tussen inhoud en creativiteit. Het informatie- en verandermanagement vakgebied is breed en divers en ik leer elke dag bij. Dat ik ook de kans krijg om als opdrachtgever voor onze adviseurs in opleiding op te treden is echt heel leuk, ik haal daar veel voldoening uit.

Ik houd ervan om een merk op te bouwen en een gezicht te geven. Samenhang brengen tussen identiteit, strategie, visuele identiteit, de communicatie en het gedrag van de medewerkers. Ik geloof dat op die manier de kracht van een merk tot uitdrukking kan komen. Ik vind het fijn dat mijn werk zowel inhoudelijk als creatief is. Uiteindelijk gaat het als bedrijf om de inhoud die je te bieden hebt, maar wat je als bedrijf naar buiten toe uitstraalt is wel het eerste wat de klant ziet, dus dat moet ook gewoon goed zijn. Ik kan bij BECIS echt mijn creatieve ei kwijt en krijg enorm veel vrijheid om de ideeën die ik heb uit te realiseren. Zo zijn we een samenwerking met de Public Leadership Foundation aangegaan, heb ik en kennismagazine opgezet en werk ik met recruitment om ons traineeship op de kaart te zetten.