Webinar

OmgevingsWeb

Vanaf 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Voor veel gemeenten is het nog onduidelijk wat hen te wachten staat en wat de impact van de Omgevingswet is op bedrijfsprocessen en medewerkers. Op 15 november gaan we tijdens een OmgevingsWebinar dieper in op de invoering van de Omgevingswet.

RPA

Whitepaper RPA.

Niet alleen in fabrieken, maar ook in kantoren is er relatief veel eenvoudig repetitief werk. Ondanks dat de informatiestroom nu vaak volledig digitaal verloopt, zijn er nog steeds veel menselijke handelingen nodig in dit proces. Dat is waar Robotic Process Automation (RPA) kansen biedt.

ongestructureerde

Ongestructureerde data.

Organisaties ontvangen, genereren en verzenden steeds meer data. Dit betreft allerlei soorten data die in de basis een weergave zijn van het handelen van de organisatie. In feite is alles wat op één of andere manier iets zegt over het handelen van een organisatie te beschouwen als data.

Regiobijeenkomst

Regiobijeenkomst RPA op 4 oktober.

Op 4 oktober organiseert BECIS in samenwerking met BM Consultants een regiobijeenkomst bij gemeente Heemskerk over Robotic Process Automation. U bent van harte uitgenodigd om op die dag mee te praten en mee te denken over de toepassingen van RPA bij uw gemeente of ZBO.

Blog Shirley

Eind in zicht bij Noord/Zuidlijn.

Shirley, trainee bij BECIS, werkt als informatieadviseur bij de afdeling Metro en Tram, bij een van de meest bekende infrastructurele projecten van ons land: de Noord/Zuidlijn. Haar werkplek zit recht tegenover het nieuwe metrostation Rokin, waar zij elke dag de vorderingen kan volgen.

terugblik small

Terugblik.

BECIS organiseerde samen met de PLF een Public Leadership Challenge in het Living Lab van Leiden University. Tijdens deze middag richtte een diverse groep van professionals, academici en studenten zich op de uitdaging rondom autonomie in een digitale samenleving. Het leidde tot creatieve en innovatieve ideeën over de rol van leiderschap in de digitale samenleving.

challenge small

Public Leadership Challenge.

Op 31 mei organiseert BECIS samen met de Public Leadership Foundation een Challenge rondom het vraagstuk van autonomie in de digitale samenleving. Welke leiderschapsrol hebben bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven hierin? Meld je aan voor de challenge en denk met ons mee!

inhousedag small

Consulting, verandermanagement, traineeship.

Op 15 juni organiseert BECIS een Inhousedag op het kantoor bij DIOR Academy, zodat jij kennis kan maken met BECIS. Ook kan je ons alles vragen over Fundamental: het leukste traineeship verander- en informatiemanagement van Nederland!

Congres

BECIS aanwezig op De Informatiegestuurde Overheid.

Op 22 maart zijn wij aanwezig op het congres ‘De Informatiegestuurde Overheid’ van Heliview in Den Bosch. Wij staan u graag te woord met de oplossingen die wij bieden om te innoveren op het gebied van digitale informatie.

jubileum

DIOR viert 30 jarig jubileum.

DIOR Academy, onderdeel van informatiemanagementspecialist BECIS, viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, zullen eind maart (oud) studenten, relaties en docenten van DIOR Academy in Den Haag samenkomen.

ProRail

Digitaal samenwerken bij ProRail.

De implementatie van SharePoint Online en de migratie van de content uit de SharePoint 2007 omgeving naar de online doelomgeving zijn hierbij belangrijke resultaatgebieden. Vol trots kunnen we aangeven dat afgelopen april dit traject succesvol en naar tevredenheid van de opdrachtgever is opgeleverd.

Maak verandering leuk

Maak verandering makkelijk en leuk.

Ondanks dat alles in het leven continu in beweging is, hebben wij toch veel moeite met veranderingen. In dit artikel wordt belicht hoe je als medewerker een verandering op het werk gemakkelijker en leuker kan maken, zodat dit minder (negatieve) energie kost.

Whitepaper 2

Stappenplan digitaal samenwerken en de AVG

Digitaal werken biedt verschillende voordelen ten opzichte van werken met papier. Zo kun je makkelijker samenwerken, heb je beter inzicht in versiebeheer en heb je een duidelijk overzicht wie bij welke informatie kan. Dit zijn enkele voorbeelden waarmee digitaal samenwerken de dienstverlening van jouw organisatie verbetert.

Ctrl Shift

Hét event om beweging te creëren in verandertrajecten.

CTRL + SHIFT is een must voor iedereen die zich graag door de beste professionals op het gebied van verandermanagement wil laten inspireren. Ontdek op 22 februari 2018 alle do’s & don’ts rondom het honoreren, identificeren en ombuigen van weerstand bij digitale innovaties.

Whitepaper 1

Factoren voor een succesvolle implementatie.

Bij de overheid is de digitalisering in volle gang. Het gebruik van online diensten als MijnOverheid, E-factureren en digitaal zakendoen neemt toe. Hierbij staat het verbeteren van de dienstverlening richting burgers en ondernemers centraal. Maar ook de interne organisatie komt aan bod in het digitaliseringstraject.

Floorwalking

Eén op één begeleiding bij verandering.

Organisaties maken steeds meer gebruik van nieuwe ICT-oplossingen. Denk daarbij aan oplossingen als SharePoint, zaaksystemen, digitale vergadersystemen en tablets. Dat zorgt voor veranderingen die een flinke impact hebben op diverse facetten van de organisatie.

small data

De waarde van Small Data.

Volgens Rufus Pollock, van de Open Knowledge Foundation, is de hele hype rondom Big Data dan ook misplaatst: ‘Small, linked data is where the real value lies.’ En hij is niet de enige die hier zo tegenaan kijkt.

AVG 2018

Privacy anno 2018.

Is uw organisatie al klaar voor de nieuwe AVG wetgeving? De eerste stap op weg naar AVG-compliance is het beantwoorden van de vraag of de AVG op uw organisatie van toepassing is en, zo ja, in welke mate.

kennisdeling

Kennis is pas van waarde als je het deelt.

Waarom zou een organisatie zich profileren als kennispartner of zelfs kennisautoriteit, maar de klant geen kijkje in de keuken gunnen? Om kennispartner te zijn en te blijven moet je krachten, kennis en kunde bundelen.

Nieuws 1

Koude technologie biedt ruimte voor warme contacten.

De kennis community Gebruiker Centraal wil een gebruiksvriendelijke online overheid en met het Maak Het Bruikbaar Festival probeert zij verbindingen te leggen, ervaringen te delen en ideeën op te doen. BECIS ging op zoek naar antwoorden.