Hallo allemaal,

Mijn naam is Tiemen de Graaff, sinds april werk ik bij BECIS/DIOR als trainee informatiemanagement en sinds mei zit ik fulltime op opdracht bij het Havenbedrijf Rotterdam. Deze week is het aan mij de beurt om jullie een weekje te laten meekijken bij mijn dagelijkse werkzaamheden. Op het moment ben ik bij het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) werkzaam als Office 365 adoptiespecialist en maak ik deel uit van het Adoptieteam Digitale Werkplek.

 

Maandag:

De maandag staat bij ons op werk altijd gedeeltelijk in het kader van de planningssessie. Als adoptieteam maken we gebruik van de Scrum project management methode waarbij de planning sessie in het teken staat van het bepalen van taken en taakverdeling van onze wekelijkse sprint. Hier gebruiken we momenteel nog een groot prikbord met post-its voor maar per volgende week gaan we over naar een digitaal bord.

 

Dinsdag:

Als adoptiespecialist ben ik onder andere verantwoordelijk voor het maken van adoptiemateriaal ter ondersteuning van nieuwe applicaties en veranderingen binnen de digitale werkplek. Vandaag was ik vooral bezig met het opstellen van een handleiding over de auto-archiveringsfunctie binnen Microsoft Outlook. Door de directe impact die collega’s hiervan ondervinden was het aan mij de taak de verandering uit te leggen en een communicatietekstje op te stellen voor het gehele HbR.

 

 

Woensdag:

Met het Adoptieteam Digitale Werkplek hebben we een serie aan Office365 trainingen opgezet voor de verschillende applicaties die gebruikt worden binnen het Havenbedrijf. In de zomermaanden heet deze serie de Digitale Werkplek Summerschool, en geef ik iedere ochtend een Summerschool sessie op de 17e verdieping van het World Port Center. Vandaag is dit de training OneNote voor Gevorderden. OneNote is o.a. ideaal voor persoonlijke aantekeningen, vergadernotulen en het verzamelen + versturen van vergaderstukken.

 

Donderdag:

Vandaag kwam eind van de dag mijn trainee collega Erik Muller langs op het World Port Center in Rotterdam. Erik werkt al bijna een jaar bij de Gemeente Den Haag via BECIS en is daar net als ik in Rotterdam met de inrichting en adoptiewerkzaamheden rond Microsoft Sharepoint bezig. We hadden samen een sessie ingepland om even wat best practices op dit gebied uit te wisselen zodat we elkaar verder kunnen helpen in onze opdrachten. Een van de grote voordelen van werken bij BECIS is dat je gelijk al een hoop contacten hebt in de wereld van informatiemanagement, dus je hebt altijd een hoop kennis om op terug te vallen.

 

 

Vrijdag:

Ik sloot de week af met een brainstorm sessie op het BECIS/DIOR kantoor in Den Haag. Samen met andere BECIS collega’s hebben we hoofdpunten bedacht waar BECIS zich de komende 3 jaar op moet gaan focussen. Deze nuttige brainstormsessies werden afgesloten met een gezellige borrel op kantoor.

Na een warme en maar gevarieerde week bij het Havenbedrijf hoop ik dat jullie een beetje een beeld hebben gekregen van mijn opdracht in Rotterdam!

Tiemen de Graaff