Traineeship
informatiemanagement

 

 

Solliciteer direct

Opleidingsniveau
HBO+/WO denkniveau

Vakgebied
Informatiemanagement

Meer informatie
Download brochure

Certificaten
Lean Six Sigma, Prince2

Wat krijg je?
OV business card, laptop, mobiel

Vragen over dit programma?
Neem contact op

Wil je bijdragen aan de digitale transformatie van de overheid en direct aan de slag met informatie- en verandermanagement? Met ons traineeship kan jij je snel willen ontwikkelen binnen het vakgebied. Voor starters met ambitie die snappen hoe gebruikers omgaan met veranderingen en systemen.

Het Fundamental traineeship leidt jou op tot de informatieadviseur van de toekomst. Het programma duurt een jaar en is een mix van werken, leren, ervaring opdoen, persoonlijke ontwikkeling en samenwerken. Je gaat direct aan de slag bij een opdrachtgever. Op basis van een actueel vraagstuk binnen een organisatie word je ingezet. Samen met andere young professionals volg je bij ons opleidingsinstituut DIOR Academy een uitdagende leergang. Je staat er bij ons nooit alleen voor: je wordt gekoppeld aan een ervaren adviseur en beschikt over een heel netwerk van mede trainees en adviseurs die allemaal hun eigen expertise hebben. Binnen onze snelgroeiende organisatie is ruimte om mee te werken aan nieuwe initiatieven.

Je gaat direct aan de slag op een interessante praktijkopdrachten, denk hierbij aan het doorvoeren van verbeteringen bij zaakgericht werken, zorg dragen voor een effectieve implementatie hiervan of het in gebruik nemen van een nieuw document managementsysteem, zoals SharePoint Online. Op basis van een actueel vraagstuk binnen een organisatie maken wij een match tussen adviseur in opleiding en de opdracht, zodat het past bij jouw vaardigheden en interesses.

Je bent werkzaam in een van de volgende rollen:

  • Junior procesbegeleider
  • Implementatiebegeleider
  • Digi-coach
  • Junior projectmedewerker

In het programma ga je aan de slag met het ontwikkelen van jouw vakinhoudelijke competenties en krijgt hiervoor diverse trainingen aangeboden. Het idee is om je snel veel expertise bij te brengen. Daarnaast staat het programma in het teken van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit: door middel van intervisies en coaching word je iedere keer uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Actieve trainingen waarbij je veel feedback krijgt. Dit is soms confronterend maar altijd leerzaam. In een ongedwongen omgeving halen wij je uit je comfortzone om zo doelgericht te komen tot jouw kracht en sterke punten. Wat zou je graag willen in het leven? Wat is het dat je tegenhoudt? En wat kan je nog ontwikkelen? Gedurende het gehele programma word je begeleid door een coach en vaak ook een ervaren collega. Tevens werk je samen met jouw collega adviseurs in opleiding aan een eindopdracht.

Download programma

 

Programma

Maand 1 – ik en de ander
– Verschillen tussen mensen
– Communicatiestijlen
– Samenwerken
– Persoonlijke effectiviteit en zelfinzicht

 

Maand 2 – aan het werk
– Basis informatiemanagement
– Projectmanagement
– Effectief vergaderen, rapporteren en terugkoppelen
– Context van advieswerk: projecten en organisatieverandering

 

Maand 3
– Prince 2 + Examen

 

Maand 4 – analyseren & adviseren
– Verandermanagement
– Lean Six Sigma (orange belt)
– Stakeholderanalys
e
– Adviesvaardigheden d.m.v. simulatie (intake-, onderzoek- en adviesgesprekken)

 

Maand 5 – verandering implementeren
– Verandermanagement / -analyse
– Digitaal samenwerken
– Implementatiefases van een adviesproces
– Draagvlak creëren
– Omgaan met weerstand en bijsturen

 

Maand 6
– Atelierdag verandering implementeren

 

Maand 7 – Leiding geven aan je toekomst
– Ambities
– Persoonlijke missies
– Matching met toekomstige rollen bij BECIS.

 

Maand 10 – toegevoegde waarde
– Selling consultancy
– Persoonlijke meerwaarde
– Weerstand & conflicthantering met trainingsacteur

 

Maand 12 – eindopdracht
Schitteren en scoren

– HBO/WO diploma.
– Je hebt relevante werkervaring bij een (semi)overheidsinstelling (mag ook in de vorm van een stage).
– Je houdt ervan om te anticiperen op het gedrag van anderen en te sturen op weerstand, je houdt je namelijk bezig met verandermanagement.
– Je werk accuraat en gestructureerd, want continuïteit en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.
– Je bent collegiaal en positief, je woont in de Randstad of in midden Nederland en houdt van aanpakken.
– Je bent flexibel, want je werkt bij verschillende opdrachtgevers op verschillende locaties.

Werkend leren en lerend werken is ons motto en dat is in de hele organisatie voelbaar. Binnen één jaar ben jij een gewilde professional met een bak aan kennis, kunde en ervaring in huis! Wij brengen kennis in beweging en groeien met onze mensen mee. Na afronding van het traineeship zijn er mooie doorgroeimogelijkheden. Je kan in dienst komen als junior adviseur of doorgroeien naar ons BECIS Advanced ontwikkelprogramma. In dit traject specialiseer jij je tot business informatieanalist, project/verandermanager of  informatieadviseur.