[rev_slider_vc alias=”traineeship”]
Heb jij een WO-diploma op zak, 1-2 jaar werkervaring bij (semi) overheid, dan is het Fundamental traineeship echt iets voor jou. Binnen één jaar ben jij een gewilde adviseur voor (semi) overheidsinstellingen. Het doel is om je op te leiden tot de professional van de toekomst. Voor starters met ambitie die snappen hoe gebruikers omgaan met veranderingen en systemen.

Traineeship informatie- en verandermanagement

Het Fundamental traineeship leidt jou op tot (junior) informatieadviseur en is veelzijdig en uitdagend. Het programma duurt een jaar en is een mix van werken, leren, ervaring opdoen, persoonlijke ontwikkeling en samenwerken. Je gaat direct aan de slag bij een opdrachtgever. Op basis van een actueel vraagstuk binnen een organisatie word je ingezet. Samen met andere young professionals volg je bij ons opleidingsinstituut DIOR Academy een uitdagende leergang. Je staat er bij ons nooit alleen voor: je wordt gekoppeld aan een ervaren adviseur en beschikt over een heel netwerk van mede trainees en adviseurs die allemaal hun eigen expertise hebben. Binnen onze snel groeiende organisatie is ruimte om mee te werken aan nieuwe initiatieven.

“Bij de opdrachtgever word je flink uitgedaagd en kom je in spannende situaties. En bij BECIS sleutel je flink aan je kennis en kunde. Dat levert intense weken op.”

 

SHIRLEY SIEBUM
adviseur in opleiding

In het programma ga je aan de slag met het ontwikkelen van jouw vakinhoudelijke competenties en krijgt hiervoor diverse trainingen aangeboden. Het idee is om je snel veel expertise bij te brengen.

Daarnaast staat het programma in het teken van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit: door middel van intervisies en coaching word je iedere keer uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Actieve trainingen waarbij je veel feedback krijgt. Dit is soms confronterend maar altijd leerzaam. In een ongedwongen omgeving halen wij je uit je comfortzone om zo doelgericht te komen tot jouw kracht en sterke punten. Wat zou je graag willen in het leven? Wat is het dat je tegenhoudt? En wat kan je nog ontwikkelen?

Gedurende het gehele programma word je begeleid door een coach en vaak ook een ervaren collega. Tevens werk je samen met jouw collega adviseurs in opleiding aan een eindopdracht. Naast zakelijke effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling bieden we je een inhoudelijk sterk programma, waarbij de volgende onderdelen aan bod komen:

 

 1. Ik en de ander: verschillen tussen mensen, het effect hiervan op communicatie en samenwerking. Je leert je eigen communicatiestijl ontdekken, je leert samenwerken en je gaat werken aan jouw persoonlijke ontwikkelprogramma.
 2. Aan het werk: toepassen van je persoonlijke inzichten in de praktijk. Je leert effectief vergaderen, rapporteren en terugkoppelen. Tevens maak je kennis met de context van advieswerk, zoals projecten en organisatieverandering.
 3. Pro-actief adviseren: door middel van adviessimulaties train je intake-, onderzoek- en adviesgesprekken.
 4. Verandering implementeren: wat komt er kijken bij de implementatiefase van een adviesproces. Hoe creëer je draagvlak, ga je om met weestand en hoe stuur je bij.
 5. Toegevoegde waarde: je krijgt zicht op je commerciële talenten en jouw persoonlijke meerwaarde voor de klant en voor BECIS.
 6. Leidinggeven aan je toekomst: jouw ambities, persoonlijke missies en  de match met toekomstige rollen bij BECIS.

Onze opdrachtgevers zijn vooral (semi) overheidsinstellingen, gemeenten en ministeries. Denk aan Provincie Fryslân, gemeente Amsterdam, gemeente Den Haag, ministerie van IenW en BuZa. Maar ook klanten als ProRail, Uva/HvA, Achmea en Raad voor de Rechtspraak behoren tot onze klanten.

Je gaat direct aan de slag op een interessante praktijkopdrachten, denk hierbij aan het doorvoeren van verbeteringen bij zaakgericht werken, zorg dragen voor een effectieve implementatie hiervan of het in gebruik nemen van een nieuw document management systeem, zoals SharePoint Online. Op basis van een actueel vraagstuk binnen een organisatie maken wij een match tussen adviseur in opleiding en de opdracht, zodat het past bij jouw vaardigheden en interesses.

Je bent werkzaam in een van de volgende rollen:

 • Projectcoördinator
 • Implementatieondersteuner
 • Digi-coach

Carrièreperspectief

Werkend leren en lerend werken is ons motto en dat is in de hele organisatie voelbaar. Binnen één jaar ben jij een gewilde professional met een bak aan kennis, kunde en ervaring in huis! Wij brengen kennis in beweging en groeien met onze mensen mee. Na afronding van het traineeship zijn er mooie doorgroeimogelijkheden. Je kan in dienst komen als junior adviseur of doorgroeien naar ons BECIS Advanced ontwikkelprogramma. In dit traject specialiseer jij je tot business informatieanalist, project/verandermanager of (medior) informatieadviseur.

 

Voor wie is het?

Heb je aantoonbare werkervaring of relevante stages binnen het vakgebied informatiemanagement bij de Rijks- /semi overheid en een HBO/WO diploma op zak? Dan kun je deelnemen aan het BECIS Fundamental ontwikkelprogramma. Je beschikt over de volgende competenties:

 • Je toont initiatief en bent een creatieve denker, dit betekent dat je kunt anticiperen op het gedrag van anderen;
 • Je bent klantgericht, communicatief en integer. Dit is belangrijk omdat wij met en voor mensen werken;
 • Je steekt de handen uit de mouwen en denkt proactief mee- en vooruit met de klant en zet graag een stapje extra;
 • Je werk accuraat en gestructureerd, want continuïteit en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 • Je hebt affiniteit met ICT en/of aantoonbare interesse in het vakgebied Informatiemanagement.
 • Je bent in staat om initiatief te nemen en gedreven om concrete doelen en resultaten te bereiken.
 • Je hebt overtuigingskracht en presentatie vaardigheden: je bent gericht op samenwerking en bent in staat kennis over te dragen.

 

Word jij uitgedaagd door dit programma?

E-mail je CV en motivatiebrief naar recruitment@becis.nl. Voor vragen kan je contact opnemen met Marjolein Maris op 06  12 76 44 82. Past de functie niet bij jou maar ken je iemand die aan de omschrijving voldoet? Stuur de vacature gerust door.

 

BEKIJK DE VACATURE HIER