20 jul 2017
afsluitdijk

Adviseur in opleiding in het zonnetje

In november ben ik – Sanne Kenter – iets later dan de rest van mijn groep, begonnen als adviseur in opleiding bij BECIS. Sinds november zit ik op de opdracht ‘Digitaal Samenwerken en Archiveren’ bij de Provincie Fryslan. Omdat ik zelf in Groningen woon is Friesland een mooie plek om te werken. Samen met BECIS collega’s en een klein aantal externe medewerkers zorgen we ervoor dat de medewerkers van de Provincie zowel intern als met allerlei externe partijen makkelijk kunnen samenwerken. Gelijktijdig moet de digitale archivering goed worden geregeld. Dit doen we middels het implementeren van SharePoint Online, ofwel DielPlak, zoals ze dat bij de provincie noemen. Als Digi-coach begeleid ik nieuwe gebruikers. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding van het leerproces van nieuwe gebruikers, het signaleren en doorgeven van verbeterpunten ben ik de schakel tussen gebruikers, techniek en projectgroep.

Ik begeleid als Digi-coach de gebruikers individueel op hun eigen werkplek, hierdoor zit ik regelmatig op verschillende locaties. Het is dan wel geen New York, maar coachen in de buitenlucht op de Afsluitdijk is ook heel fijn. Dat is ook zo mooi aan werken in de Cloud: anytime, anywhere, any device’. Dus in dit geval lekker in het middagzonnetje een gebruiker coachen midden op de Afsluitdijk.

Aangezien de opdracht verlengd is tot het einde van het jaar en ik zoveel mogelijk uit het ontwikkelprogramma wil halen, ligt mijn focus de komende periode op het trainen van nieuwe gebruikers. Als SharePoint trainer word ik verantwoordelijk voor de start van het leertraject van nieuwe gebruikers middels het verzorgen van trainingen. Ook de afronding van het leertraject door het afnemen van eindopdrachten behoort dan tot mijn takenpakket. Ik verwacht hier nog veel van te leren. Het coachen in het zonnetje zal ik wel missen.

Maartje Bekker