Traineeship informatiemanagement

Het Fundamental traineeship leid jou op tot (junior) informatieadviseur en is veelzijdig en uitdagend. Ben je pas afgestudeerd (HBO/WO) en wil jij je inzetten bij (semi) overheid? Dan is het Fundamental traineeship echt iets voor jou. Het programma duurt een jaar en is een mix van werken, leren, ervaring opdoen, persoonlijke ontwikkeling en samenwerken. Je gaat direct aan de slag bij een opdrachtgever. Het doel is om je op te leiden tot de professional van de toekomst. Voor starters met ambitie die snappen hoe gebruikers omgaan met veranderingen en systemen.

Bij de opdrachtgever word je flink uitgedaagd en kom je in spannende situaties. En bij BECIS sleutel je flink aan je kennis en kunde. Dat levert intense weken op.

GERM SIKMA – Adviseur in opleiding

Lees hier het blog van Germ

Het Fundamental traineeship is gericht op de professionele en persoonlijke vaardigheden die nodig zijn om een uitstekende adviseur te zijn. Op basis van een actueel vraagstuk binnen een organisatie worden onze adviseurs in opleiding ingezet. Samen met andere young professionals volg je bij ons opleidingsinstituut DIOR Academy een uitdagende leergang. Je staat er bij ons nooit alleen voor: je wordt gekoppeld aan een ervaren adviseur en beschikt over een heel netwerk van mede trainees en adviseurs die allemaal hun eigen expertise hebben. Binnen onze snel groeiende organisatie is ruimte om mee te werken aan nieuwe initiatieven.

In het programma ga je aan de slag met het ontwikkelen van jouw vakinhoudelijke competenties en krijgt hiervoor diverse trainingen aangeboden. Het idee is om je snel veel expertise bij te brengen.

Daarnaast staat het programma in het teken van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit: door middel van intervisies en coaching wordt je iedere keer weer uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Een actieve training, met persoonlijke aandacht, plezier en veel feedback. Soms confronterend en vooral leerzaam. In een ongedwongen omgeving halen wij je uit je comfort zone om zo doelgericht te komen tot jouw kracht en sterke punten. Wat zou je graag willen in het leven, wat is het dat je tegenhoudt en wat kan je nog ontwikkelen.

Gedurende het gehele programma word je begeleid door een coach en vaak ook een ervaren collega. Tevens werk je samen met jouw collega adviseurs in opleiding aan een eindopdracht. Naast zakelijke effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling bieden we je een inhoudelijk sterk programma, waarbij de volgende onderdelen aan bod komen.

 

 1. Ik en de ander: verschillen tussen mensen, het effect hiervan op communicatie en samenwerking. Je leert je eigen communicatiestijl ontdekken, je leert samenwerken en je gaat werken aan jouw persoonlijke ontwikkelprogramma.
 2. Aan het werk: toepassen van je persoonlijke inzichten in de praktijk. Je leert effectief vergaderen, rapporteren en terugkoppelen. Tevens maak je kennis met de context van advieswerk, zoals projecten en organisatieverandering.
 3. Pro-actief adviseren: door middel van adviessimulaties train je intake-, onderzoek- en adviesgesprekken.
 4. Verandering implementeren: wat komt er kijken bij de implementatiefase van een adviesproces. Hoe creëer je draagvlak, ga je om met weestand en  hoe stuur je bij.
 5. Toegevoegde waarde: je krijgt zicht op je commerciële talenten en jouw persoonlijke meerwaarde voor de klant en voor BECIS.
 6. Leidinggeven aan je toekomst: jouw ambities, persoonlijke missies en  de match met toekomstige rollen bij BECIS.

Onze opdrachtgevers zijn vooral (semi) overheidsinstellingen, gemeenten en ministeries. Denk aan gemeente Utrecht of Den Haag, ministerie van I&M. Maar ook klanten als ProRail, Uva/HvA, Achmea en Raad voor de Rechtspraak behoren tot onze klanten.

Je gaat direct aan de slag op een interessante praktijkopdrachten, denk hierbij aan het doorvoeren van verbeteringen bij zaakgericht werken, zorg dragen voor een effectieve implementatie hiervan of het in gebruik nemen van een nieuw document management systeem, zoals SharePoint Online. Op basis van een actueel vraagstuk binnen een organisatie maken wij een match tussen adviseur in opleiding en de opdracht, zodat het past bij jouw vaardigheden en interesses.

Je bent werkzaam in een van de volgende rollen:

 • Projectcoördinator
 • Functioneel beheerder
 • Floorwalker / digi-coach

Binnen een jaar ben jij een gewilde professional.

Werkend leren en lerend werken is ons motto. Want onze medewerkers zijn het kapitaal van BECIS. Elk mens is een talent dat zich kan ontwikkelen. Dat is in de hele organisatie voelbaar. Wij investeren in opleidingen en trainingen, dit doen wij via ons eigen opleidingsinstituut DIOR Academy. Zo brengen wij kennis in beweging en groeien wij met onze mensen mee. Na afronding van het traineeship zijn er doorgroeimogelijkheden. Je kan in dienst komen als junior adviseur of doorgroeien naar ons BECIS Advanced ontwikkelprogramma. In dit traject specialiseer jij je tot business informatieanalist, project/verandermanager of (medior) informatieadviseur.

Heb je net een HBO of WO opleiding afgerond en heb je maximaal 1 jaar relevante werkervaring bij een (semi) overheidsinstantie? Dan kun je deelnemen aan het BECIS Fundamental ontwikkelprogramma. Je beschikt over de volgende competenties:

 • Je toont initiatief en bent een creatieve denker, dit betekent dat je kunt anticiperen op het gedrag van anderen;
 • Je bent klantgericht, communicatief en integer. Dit is belangrijk omdat wij met en voor mensen werken;
 • Je steekt de handen uit de mouwen en denkt proactief mee- en vooruit met de klant en zet graag een stapje extra;
 • Je werk accuraat en gestructureerd, want continuïteit en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 • Je hebt affiniteit met ICT en/of aantoonbare interesse in het vakgebied Informatiemanagement.
 • Je bent in staat om initiatief te nemen en gedreven om concrete doelen en resultaten te bereiken.
 • Je hebt overtuigingskracht en presentatie vaardigheden: je bent gericht op samenwerking en bent in staat kennis over te dragen.

Bij de opdrachtgever word je flink uitgedaagd en kom je in spannende situaties. En bij BECIS sleutel je flink aan je kennis en kunde. Dat levert intense weken op.

Word jij uitgedaagd door dit programma?

Neem dan vandaag nog contact met ons op door jouw CV en motivatiebrief te mailen naar recruimtent@becis.nl. Voor vragen kan je contact opnemen met Hanneke Hazewinkel op 06 82 53 61 43.